Verdenskendt dansk guitarist i spektakulært samarbejde

Kaare Norge udkommer lige straks med en ny plade, og på den fremgår et helt særligt nummer.

Kaare Norge har en ny CD på gaden om ganske kort tid, og på den er en skæring, der er noget helt særligt. PR-foto
Kaare Norge har en ny CD på gaden om ganske kort tid, og på den er en skæring, der er noget helt særligt. PR-foto
Udgivet Opdateret

Den ekstremt produktive klassiske guitarist Kaare Norge er på vej med en ny plade med vellyd, og på den plade er et helt særligt nummer, der har en god historie bag sig, fortæller Kaare Norge selv til Kendte.dk.

En af de nye skæringer er nemlig lavet af selveste Bent Fabricius-Bjerre – på mesterens egen opfordring. En dobbelt-tjeneste, så at sige. Et samvær i forbindelse med begge d’herrers engagement i osteoporoseforeningen ledte for nogle år siden til, at de sad ved samme bord.

Efter en glad aften med lidt snak formastede Kaare Norge sig til at spørge Fabricius-Bjerre om lov til at lave en guitar-fortolkning af det verdenskendte hit Alleycat. Den fik han, og det lagde kimen til det, der nu har udmøntet sig i nummeret “Farvel”, som runder den nye plade af.

– Efterfølgende skrev vi lidt sammen, og Bent Fabricius-Bjerre endte med at foreslå, at jeg fortolkede flere af hans numre. Til gengæld ville han så skrive et helt nyt kun til mig. Den hoppede jeg selvfølgelig på med det samme og blev meget stolt, siger Kaare Norge til Kendte.dk.

Nummeret er betitlet af Fabricius-Bjerre selv, men som Kaare Norge fortæller, så fik han besked på “ikke at lægge for meget i titlen, det fungerer bare godt som en afrunding”.

Kæmper stadig kampen

I en verden, hvor det fysiske pladesalg for længst har tabt kampen til diverse streamingtjenester og talentshows, kan det være godt op ad bakke at virke som klassisk guitarist. Kaare Norge lever stadig af at spille musik – og har i adskillige år gjort det.

– Jeg bliver ved med at kæmpe trods shows som X-factor, og så længe, der er nogen, der stadig gider høre min musik og sørge for, mine koncerter er udsolgt, så bliver jeg skam ved, siger han.

Den nye plade, der også udkommer på en fysisk CD i midten af september, spænder vist over klassisk musik, brasilianske toner og sågar mere nordisk lyd, og så har den været længe undervejs. Kampen for at udgive albummet “Variation” – et spil på de mange forskellige genrer – har varet tre år.

– Jeg fik en mulighed i 2015 for at udgive en plade med sange af Carl Nielsen (albummet The Song The Melody – Carl Nielsen, red.), og den ville jeg have ud først. Der efter gik jeg for alvor i gang med den nye plade, siger Kaare Norge, der efter eget udsagn stadig sagtens kan sælge musik på fysiske formater. Selv i USA bliver hans toner spillet fra radiostationer, der når hele verden.

Powered by Labrador CMS