Ven i chok over dødsfald

Den svenske jazzmusiker Svante Thuresson, som blandt andet har opnået succes i Melodi Grand Prix, er død i en alder af 84 år

Den svenske jazzmusiker Svante Thuresson er død i en alder af 84 år. Foto: Wikimedia Commons
Udgivet Opdateret

Efter længere tids sygdom er den folkekære jazzmusiker Svante Thuresson afgået ved døden. Det skriver det svenske medie Expressen.

Svante Thuresson døde tidligere på ugen, mandag den 10. maj, og blev 84 år gammel.

Hans karriere tog fart i starten af 1960’erne, hvor han spillede trommer i jazzbandet Gals and Pals, og sammen med bandet medvirkede han i flere tv- og revyoptrædener.

Frygtede flop men fik andeplads

I 1966 repræsenterede Thuresson og sangerinden Lill Lindfors Sverige ved  Eurovision Song Contest med sangen ”Nygammal vals”, og de opnåede succes. Sangen fik nemlig en andenplads.

Men i 2019 fortalte jazzmusikeren, at det faktisk kunne være endt med et flop, for orkestret havde svært ved at spille det jazzede nummer.

Efter Melodi Grand Prix-successen havde han flere sange med i Svensktoppen, som er en hitliste i Sverige.

“Sveriges bedste jazzsanger”

Pianisten og vennen Claes Crona har skrevet et langt opslag på Facebook ovenpå nyheden om Svante Thuressons død.

– Jeg fik at vide i går – via sønnen – at han er gået bort. Det kom som et chok. Jeg har haft et 25-årigt langt samarbejde med Svante – Sveriges dygtigste jazzsanger, lyder det fra Claes Crona.

Crona fortæller også, at de to havde planlagt flere projektet sammen, men at de var blevet udskudt eller droppet på grund af coronapandemien. De har dog været i kontinuerlig kontakt under pandemien.

Powered by Labrador CMS