TV2 Charlie i gang med sin første egen dramaserie

TV2 Charlies første store danske dramaserie handler om frihed, forandring og vovemod.

Flemming (Andreas Jessen) er en af hovedpersonerne i den nye danske dramaserie ‘Mercur’, der netop er gået i optagelse og forventes af have premiere på TV 2 CHARLIE i 2017. Foto: Carsten Andersen / TV 2.
Udgivet Opdateret

For første gang kaster TV2 Charlie sig ud i en dansk dramaserie, og serien, der foreløbig har titlen ‘Mercur’, er netop gået i optagelse.

– ‘Mercur’ er i mine øjne den ultimative danske fortælling om frihed, musik og ungdomskultur. Tænk der var en gang, for ikke så længe siden, hvor nogle få smagsdommere bestemte, hvad vi allesammen måtte høre i radioen. Frit inspireret af virkeligheden oplever vi i serien de vilde dage, hvor nogle få radiopirater beslutter sig for at bryde monopolet og bringe pop og rock til folket. De dage ændrede Danmark, siger Adam Price i en pressemeddelelse.

Han har sammen med Jesper Malmose udviklet idéen til serien, og de to fungerer som henholdsvis kreativ executive producer og episodeforfatter på serien.

Masser af uimodståelig musik

I ‘Mercur’ bliver de menneskelige relationer og dramaer tilsat en hel del uimodståelig populærmusik fra tiden, blandt andet hits fra Tommy Steele, Elvis, Ib Glindemann, Nina & Frederik, Grethe og Jørgen Ingmann, Raquel Rastenni, Alice Babs, Svend Asmussen, Ulrik Neumann, Birthe Wilke, Otto Brandenburg, Four Jacks og Anita Lindblom.

På rollelisten er blandt andre Charlotte Fich, Peter Gantzler, Jesper Lohmann, Henrik Birch, Susanne Storm, Steen Stig Lommer, Andreas Jessen, Stephania Potalivo, Neel Rønholt, Jon Lange, Ken Vedsegaard og Rasmus Botoft.

Optagelser på Fyn

‘Mercur’ optages i Svendborg, bl.a. på Kogtved Søfartsskole, og der filmes fra august til november 2016. Bag serien står produktionsselskabet SAM Productions med Søren Sveistrup, Adam Price og Meta Louise Foldager Sørensen i spidsen. Søren Frellesen er hovedforfatter, og Charlotte Sachs Bostrup konceptuerende instruktør, mens Stine Meldgaard og Sven Clausen er producere. ‘Mercur’ produceres med støtte fra DFIs Public Service Puljen, FilmFyn og svensk TV4.

Den nye dramaserie, der er på i alt ti afsnit, forventes at have premiere på TV2 Charlie i foråret 2017.

Powered by Labrador CMS