Trodser eksperternes råd

Dronningen dropper Møgeltønder, men holder fast i at rejse vest for Storebælt for at fejre julen

Dronning Margrethe holder fast i at rejse til Jylland og fejre jul. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Dronning Margrethe holder fast i at rejse til Jylland for at fejre jul.

Planen er dog ændret en smule, da regenten oprindelig skulle have holdt jul på Schackenborg Slot med Prins Joachims familie.

Nu er destinationen ændret til Marselisborg Slot i Aarhus, hvor Dronning Margrethe traditionelt fejrer julen.

Kongehuset meddeler i en pressemeddelelse, at jule- og nytårsplanerne tilpasses på grund af COVID-19 situationen. Men det bliver altså ikke tilpasset så meget, så de følger flere eksperters anbefalinger om at begrænse rejseaktivitet omkring julen.

For en uge siden, da situationen endda var mindre alvorlig end nu, lød rådet fra overlæge og professor Thomas Nielsen fra Hvidovre hospital:

– Hvis man ikke kan komme på en virkelig god grund til, at man mødes med sine bedsteforældre eller ældre forældre, skal man nok lade være, sagde han til TV2.

Så god en grund er der tilsyneladende ikke hos kongefamilien, da Dronning Margrethe skal fejre jule med fire af sine børnebørn: Prins Henrik, Prinsesse Athena, Prins Nikolai og Prins Felix.

Det bedste er at undgå det

Faktisk betyder ændringen fra Møgeltønder til Aarhus, at Dronningen bevæger sig ind i en kommune med langt flere smittede. Aarhus kommunes incidenstal er fem gange så højt som i Tønder kommune.

– Hvis man er en familie, der ikke plejer at ses så meget, og nogle kommer fra et højsmitteområde, kunne man selvfølgelig overveje, om man kunne holde en lidt mindre jul, lød det for en uge siden fra fra direktør for Statens Serum Institut Henrik Ullum til TV2.

Det er virolog Allan Randrups klare anbefaling, at man først og fremmest ser de samme personer gennem julen, og allerhelst ikke rejser væk:

Virolog Allan Randrup understregede alvoren i, at smittetallene lige nu stiger. Det er de i den grad fortsat med, siden han talte med TV2.

Han påpegede netop, at rejseaktivitet kan øge smittetallene, som man så det i USA under højtiden thanksgiving sidst i november.

– Det bedste er at undgå det, og hvis man plejer at være en større forsamling til jul, så kunne man jo bare i år være nødt til at dele det op i mindre grupper, siger Randrup.

Kongehuset har ikke ønsket at kommentere Dronningens rejseplaner over for Newsbreak.dk

Powered by Labrador CMS