Trækker podcast tilbage

En episode af podcasten "Op af kaninhullet" lever ikke op til DR's etiske retningslinjer, lyder det nu fra public service-stationen

Udgivet Opdateret

DR har fjernet en episode fra podcastserien "Op af kaninhullet", der vender og undersøger myter og konspirationsteorier.

Udsendelsen lever ikke op til DR's etiske retningslinjer og er nu blevet afpubliceret.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

- Fremstod ikke tydeligt 

Episoden indeholdt en række påstande om navngivne internationale virksomheder, og episodens intention var at repræsentere teorier fremsagt på diverse internetfora, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Men denne kontekst fremstod ikke tydeligt for lytterne, ligesom der ikke blev fulgt op på de konkrete påstande, skriver DR.

Slettet

Episoden er slettet på diverse podcastplatforme. Men programteksten kan stadig ses:

- "Store (stygge?) virksomheder, der ejer verdens største brands og med blandt andre Larry Fink i front derfor mere eller mindre styrer hele l*rtet?! Det lyder muligvis skørt, men lyder det også urealistisk? På en måde ikke …", lyder det om det nu afpublicerede program.

Eksorcisme 

DR beklager i forbindelse med afpubliceringen episoden, som centrerede sig om multinationale selskaber.

Tidligere har programmets værter, Christian Fuhlendorff, Christian Frederiksen og Masoud Vahedi, vendt alt fra Atlantis og månelandingen til eksorcisme og Loch Ness-uhyret i podcastserien.

DR beklager i forbindelse med afpubliceringen episoden, som centrerede sig om multinationale selskaber. (Arkivfoto).
DR beklager i forbindelse med afpubliceringen episoden, som centrerede sig om multinationale selskaber. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS