- Tobias skabte de bedste rammer

Den danske instruktør Tobias Lindholm har givet skuespiller Eddie Redmayne de rette omstændigheder for at kunne spille skurken i "The Good Nurse", siger han

Udgivet Opdateret

Den Golden Globe-nominerede, britiske skuespiller Eddie Redmayne, har haft gode forudsætninger for at udfolde sig som skuespiller i danske Tobias Lindholms film "The Good Nurse".

Det fortæller han til det britiske filmmagasin Screen Daily.

- Når man får lov til at spille ved siden af nogen så ekstraordinær som Jess (Jessie Buckey, red.) i de omstændigheder, som Tobias (Lindholm, red.) putter dig i, så forsvinder alle bevidste tanker - du reagerer bare, siger Eddie Redmayne til magasinet.

"The Good Nurse" fik premiere i Danmark i efteråret og er nomineret til en Golden Globe i kategorien Bedste Mandlige Hovedrolle.

Skal bruge lang tid

Det er den 40-årige skuespiller Eddie Redmayne, der er nomineret for sit portræt af sygeplejersken Charles Cullen.

Han var en seriemorder fra New Jersey, der menes at have slået flere hundrede mennesker ihjel på de sygehuse, han arbejdede på fra slutningen af 1980'erne til og med 2003.

Den danske instruktør bag filmen, Tobias Lindholm, har været opmærksom på, at Eddie Redmayne er en skuespiller, som skal bruge lang tid til at falde til i sin rolle.

- Jeg kan godt lide at arbejde måneder i forvejen, så når jeg skal filme, bliver det instinktivt, siger Eddie Redmayne videre til magasinet.

Oscar-nomineret

Og det lyder altså, som om den danske instruktør har gjort sit arbejde ordentligt.

- Vi gik bare scenerne igennem igen og igen, for at vi endelig på settet kunne sætte det fuldstændigt fri og lade det være så naturligt så muligt, sagde Tobias Lindholm til Kino.dk den 4. november.

Tobias Lindholm har tidligere brilleret som både manuskriptforfatter og instruktør. Han forfattede manuskriptet til Thomas Vinterbergs film, "Jagten" og også tv-serien "Borgen".

Hans tredje spillefilm som instruktør, "Krigen", modtog en Oscar-nominering for bedste udenlandske film.

Golden Globe er Oscarens lillebror

Prisuddelingen i USA anses af mange for at være Oscarens lillebror. Bliv klogere på den her:

* Den første prisuddeling fandt sted i 1944.

* Det er film og tv-serier fra det forgangne år, der bliver hædret.

* Vinderne modtager statuetter i form af gyldne globusser.

* Det er de omkring 90 udenlandske journalister i Hollywood Foreign Press Association, HFPA, der står bag prisuddelingen.

* Den årlige oscaruddeling er det største og mest prestigefyldte show, mens Golden Globe ses som det næststørste.

* Priserne tæller blandt andet bedste film, bedste tv-serie og en række priser for skuespilpræstationer.

* Selv om Golden Globe og Oscar officielt ikke har noget med hinanden gøre, opfattes Golden Globe som en strømpil for oscaruddelingen.

Kilder: Goldenglobes.com og NBC.

null

Om Eddie Redmayne, Tobias Lindholm og "The Good Nurse" vinder en Golden Globe, afgøres i det nye år, når det 80. Golden Globe Awards løber af stablen den 11. januar.

Danske Tobias Lindholm (til højre) sammen med hovedrollerne i sin nye film, 'The Good Nurse', Eddie Redmayne og Jessica Chastain under premieren på filmen i Storbritannien. (Arkivfoto).
Danske Tobias Lindholm (til højre) sammen med hovedrollerne i sin nye film, "The Good Nurse", Eddie Redmayne og Jessica Chastain under premieren på filmen i Storbritannien. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS