Tillykke: Karismatisk dronning fejrer fødselsdag

Dronning Máxima kom til verden som borgerlig argentiner, men er i dag gift med Hollands regent.

Udgivet Opdateret

Næste år runder dronning Máxima, der er gift med Hollands regent, kong Willem-Alexander, et skarpt hjørne. Men først fylder hun 49 år, og det sker søndag den 17. maj.

Dronning Máxima blev født borgerlig og kom til verden i Argentinas hovedstad, Buenos Aires, i midten af maj 1971 og fik det fulde navn Máxima Zorreguieta Cerruti.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Hun har en universitetsgrad i økonomi, og med den baggrund har hun arbejdet verden over i internationale virksomheder i hjemlandet Argentina, Belgiens hovedstad, Bruxelles, og i den amerikanske storby New York.

Det var dog i den spanske storby Sevilla, at hendes skæbne blev forseglet. Under en festival i 1999 mødte hun kong Willem-Alexander, som på daværende tidspunkt var Hollands tronarving.

Ifølge mediet nettavisen.no friede han til hende under en skøjtetur nær det hollandske kongeslot, og parrets forlovelse blev annonceret i marts 2001.

I februar 2002 giftede de sig ved et vinterbryllup. Først blev parret viet ved en borgerlig ceremoni og efterfølgende ved en kirkelig ceremoni.

På sin store dag måtte bruden dog undvære sin far, som ikke var inviteret med grundet hans baggrund og position under det argentinske militærdiktatur.

Da ceremonierne var veloverstået, var dronning Máxima ikke længere borgerlig argentiner, men royal hollænder. Og selv om hun i dag er hollandsk statsborger, holder hun stadig fast i sin argentinske baggrund, har hun tidligere fortalt ifølge Hello! Magazine.

Dronning Máxima har sammen med sin 53-årige royale gemal, kong Willem-Alexander, 13-årige prinsesse Ariane, 15-årige prinsesse Alexia og den 16-årige tronfølger, prinsesse Catharina-Amalia.

Kong Willem-Alexander og dronning Máxima blev Hollands regentpar i april 2013, da kong Willem-Alexanders mor, prinsesse Beatrix, der på daværende tidspunkt var regerende dronning, abdicerede.

I galleriet ovenfor kan du se flere billeder fra dronningens mange rejser rundt om i verden – heriblandt flere besøg i Danmark.

Powered by Labrador CMS