Teenage-prinsesse rejser hjemmefra

Prinsesse Alexia af Holland rykker til Wales og påbegynder international uddannelse

Udgivet Opdateret

Prinsesse Alexia, den mellemste af det hollandske kongepars tre døtre, gør klar til at ‘flyve fra reden’. Efter sommerferien flytter hun til Wales for at påbegynde en bachelor uddannelse på den internationale skole United World College of the Atlantic.

Det skriver blandt andet Royal Central.

Hun er i øjeblikket i gang med sit fjerde år på Christelijk Gymnasium Sorghvliet i Haag, hvor hendes søstre, 17-årige kronprinsesse Catharina-Amalia og 13-årige prinsesse Ariane, ligeledes læser.

Ikke den eneste royale

Prinsessen, der er 15 år gammel, er langtfra det første, royale islæt på skolen i Wales. Så sent som i sommeren 2020 tog kronprinsesse Elisabeth af Belgien eksamen fra skolen og i sin unge dage studererede prinsessens egen far, kong Willem-Alexander, ligeledes på stedet.

Og så kan hun endda se frem til at få kongeligt selskab, mens hun er der. Det er nemlig tidligere annonceret, at spanske prinsesse Leonor, ligeledes 15 år, også starter på skolen den kommende sommer. De skal endda ifølge Royale Central studere på samme linje.

Et slot med masser af udenomsplads

United World College of the Atlantic blev grundlagt i 1962 og har siden starten haft elever fra flere end 150 forskellige nationer.

Skolen har til huse i Vale of Glamorgan i det sydlige Wales på slottet St. Donat’s Castle, der er fra det 12. århundrede. Campus omkring skolen består at 122 hektar jord og skov. Desuden er der fra området direkte adgang til egen strand.

Powered by Labrador CMS