Tantholdt modtager fornem hæder

Journalist Rasmus Tantholdt modtager årets Publicistpris for sit arbejde med at rapportere fra brændpunkter.

Udgivet Opdateret

Publicistprisen 2022 er fredag aften gået til journalist Rasmus Tantholdt for sin journalistiske indsats fra verdens brændpunkter.

Det skriver Den Danske Publicistklub, der uddeler prisen, i en pressemeddelelse.

Har sat nye standarder

Tantholdt modtager prisen, fordi han har sat nye standarder for dækningen af krig i dansk tv. Sådan lyder en del af juryens begrundelse.

- I hele sin karriere har Rasmus haft en enestående evne til at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Ruslands krig mod Ukraine er nok vor tids største historie, og Rasmus Tantholdt var den eneste danske journalist i Kyiv fra krigens begyndelse, lyder det.

- Rasmus er ikke ekspert i Ukraine, Irak, Afghanistan, Hongkong eller Syrien, men han bliver det meget hurtigt, når han kaster sit talent ind i historierne og får de menneskelige perspektiver med i sine fortællinger. Rasmus er en publicist i verdensklasse.

Rasmus Tantholdt har fået en fornem pris for sit arbejde i Ukraine.
Rasmus Tantholdt har fået en fornem pris for sit arbejde i Ukraine.

Uddeles hvert år

Publicistprisen uddeles årligt af Publicistklubben. Det er et netværk for journalister og mediefolk. Tantholdt modtager den for sit arbejde med at reportere fra verdens brændpunkter.

Rasmus har været ansat som krigs korrespondent på TV 2 siden år 2000. Han har i 20 år dækket konflikter og krige verden over.

Med Publicistprisen modtager han 15.000 kroner.

Dokumentar udløser stor pris

Den Danske Publicistklub uddelte fredag aften også priserne Rebelprisen og Dokumentarprisen.

Rebelprisen gik til Journalist Line Ritz, der i 2020 valgte at sige sit job op på TV 2 for at lave dokumentaren "MeToo: Sexisme bag skærmen".

Camilla Stockmann og Lea Wind-Friis fra Politiken vandt Dokumentarprisen for deres dækning af seksuelle krænkelser og systematisk magtmisbrug i DR Pigekoret og senere også på det traditionsrige Skt. Annæ Gymnasium.

Sidste år gik Publicistprisen til Puk Damsgård.

Powered by Labrador CMS