Superstjerne overvejede selvmord: Kronisk sygdom ødelagde hendes liv

Sarah Hyland åbner nu op livet med en kronisk sygdom.

Udgivet Opdateret

Der findes sygdomme, der ikke er til at se. De er oftest også dem, der er de sværeste at forstå. For 28-årige Sarah Hyland, der er blevet et verdenskendt navn efter hendes optræden i TV-fænomenet Modern Family, er livet med en kronisk sygdom blevet hverdag, skriver Self.com.

I de seneste 18 måneder har Sarah Hyland undergået seks operationer, heriblandt hendes anden nyretransplantation og brok. Den kendte skuespillerinde fik allerede sin første nyreoperation i en alder af 21, da hendes far gav den ene nyre til hende.

Men i årevis har en kronisk nyresygdom ikke været det eneste problem for det unge stjernefrø.

Nyren siger fra

For Sarah Hyland har nyreproblemerne længe været et problem – og i 2017 begyndte Sarah Hyland at gå i dialyse for hendes nyreproblemer. Hun havde valgt et center tæt på, hvor Modern Family-blev optaget, så hun kunne balancerer sin sygdom med behandlinger.

En af bivirkningerne ved at gå i dialyse og have nyreproblemer er, at hendes hoved hæver og svulmer op af og til. Derfor er skuespillerinden også dybt optaget af skønhedstricks, der kan holde hendes hævede kinder skjult.

I 2016 opstod dog et problem, der ikke lige var til at løse. Hendes krop begyndte at frastøde den nyre, som hendes far havde doneret for at redde hendes liv.

– Når du får en organtransplantation, så er det basalt set en fremmed ting i din krop, som dit immunsystem vil angribe, fordi kroppen tænker – hvad laver den her? Den burde ikke være her, forklarer skuespillerinden i et stort interview med Self.com.

Nyrerne fungerer som et rensesystem i kroppen, der renser affaldsstoffer og holder din krop sund. Og her oplevede Sarah Hyland, at den nyre hun havde fået doneret – simpelthen stoppede med at virke.

Ny transplantation og selvmordstanker

For Sarah Hyland blev redningen, at hun kunne begynde i dialyse. Tre gange om ugen skulle hun i dialyse fire timer ad gangen. Hun oplevede, at hun tabte sig markant, mens hun fik ondt i ryggen og ødelagt sit syn gradvist. Hun var simpelthen nødt til at få fjernet nyren, inden det blev værre.

I sin yngre bror Ian på 23 fandt Sarah Hyland et match, der gjorde, at hun kunne få en ny nyre. Men det var svært at komme sig over skuffelsen, at hun havde brugt sin fars ene nyre til ingen verdens nytte.

– Jeg var meget deprimeret. Der var et familiemedlem, der gav mit liv en chance til. Og så fejler det. Det føltes næsten, som var det min fejl. Det er det jo ikke, men sådan føles det bare, siger hun til Self.com og fortsætter.

– Jeg overvejede i lang tid selvmord, fordi jeg ikke ville have, at jeg skulle fejle med min brors nyre, som jeg fejlede min far.  Jeg havde i hele mit liv kæmpet med at være en byrde. Der altid skulle holdes øje med og blive taget af, forklarer hun om den mørke tid.

Lys for enden af tunnelen

I dag er historien en anden. Sarah Hyland er igen begyndt at lære, hvordan hun skal stole på sin krop. Hun beskriver, hvordan hun føler sig mere selvsikker – og hvordan hun presser kroppen til nye højder i fitnesscentret. Førhen trænede hun, fordi hun vidste, at hun ville miste muskler efter operationer, men nu er det bare for at træne.

– Det er et mål for, at jeg lytter mere til min krom, men også at gøre gode ting for min krop. Jeg har en tendens til at skubbe mig selv, hvor jeg nærmest har tendens til at brænde lyset i begge ender. Ikke bare et lys, men alle de lys jeg har.

Men i dag har stjernen det altså bedre – og har mod på at tage nye projekter.

Powered by Labrador CMS