Superstjerne hylder pårørende til skudofre

En række teenagere, der alle er pårørende til skudofre, gik søndag på scenen til Teen Choice Awards i Los Angeles sammen med Jessica Alba.

Jessica Alba valgte at hylde pårørende til skudofre ved at invitere dem på scenen under showet. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Teen Choice Awards var søndag mere end en fejring i ungdommens tegn. Den amerikanske skuespillerinde, Jessica Alba, valgte at hylde pårørende til skudofre ved at invitere dem på scenen under showet.

– Jeg er ydmyg overfor disse meget modige unge, hvis liv er blevet revet fra hinanden af skudepisoder, skriver “Fantastic Four”-stjernen på sin Instagram, hvor hun har lagt et billede af sig selv og flere teenagere, der alle har mistet et familiemedlem i en skudepisode, op.

På scenen opfordrede hun desuden til, at man på internettet bruger hashtagget #stoptheviolence (stop volden, red.) til at vise sin støtte til de unge pårørende og samtidig sætte fokus på USA’s våbenlovgivning, der de seneste uger har været til voldsom debat.

– Det bliver ved med at ske, og det bliver nødt til at stoppe, sagde en følelsesladet Alba på scenen og henviste til, at der har været meget debat om emnet, fordi kritikere mener, at det er for nemt at erhverve sig et skydevåben i USA.

Den amerikanske sanger Ne-Yo fremførte desuden en version af Marvin Gayes sang “What’s Going On” for også at sætte fokus på emnet.

Teen Choice Awards afholdes hvert år, hvor vinderne af priserne, der omhandler alt fra film og tv til sport og mode, bliver bestemt af de amerikanske teenagere.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS