Store stjerner vil gerne funkle i danske film

Kill Bill-stjerne, Bond-legende og svensk skønhed har alle spillet med i store danske filmproduktioner

Udgivet Opdateret

Det er ikke kun danske stjerne-skuespillere som Nikolaj Coster-Waldau, Pilou Asbæk og Ulrich Thomsen, der hitter i store Hollywood-produktioner.

Det går også den anden vej – og en længere række af internationale stjernenavne har faktisk medvirket i danske film på denne side af Atlanten.

Her er fem kendte skuespillere, der tidligere har takket ja til et dansk manuskript:

Pierce Brosnan

I titelrollen som James Bond har Pierce Brosnan gennem hele fire 007-film rejst kloden rundt fra 1995 til 2002 – men i 2012 havnede han i en dansk-engelsk produktion.

Den 64-årige skuespiller medvirkede det år i Susanne Biers roste “Den skaldede frisør”.

Her spillede den karismatiske brite over for blandt andre Trine Dyrholm, Paprika Steen og Kim Bodnia.

Isla Fisher

Casper Christensen og Frank Hvams successerie “Klovn” er foreløbig blevet til to spillefilm.

I den seneste, “Klovn Forever”, som for en stor dels vedkommende foregår i Californien, havde duoen fået Maroon 5-forsangeren Adam Levine og skuespillerinden Isla Fisher til at optræde.

I begge tilfælde optrådte de kendte personer som sig selv. Isla Fisher er bedst kendt fra film som “Now You See Me” og “Wedding Crashers”.

Alicia Vikander

Den svenske skuespillerinde Alicia Vikander er kendt fra film som “Jason Bourne” og “The Fifth Estate”, hvor hun spillede over for henholdsvis Matt Damon og Benedicth Cumberbatch.

I 2012 portrætterede Alicia Vikander den unge britiskfødte Caroline Mathilde, som blev dronning af Danmark, da hun giftede sig med kong Christian 7.

Dronningen indledte et forhold til livlægen Johann Struensee – spillet af Mads Mikkelsen – og det historiske trekantsdrama blev filmatiseret af Nikolaj Arcel i “En kongelig affære”.

Tre år efter filmen udkom, var Vikander med i endnu en film med danske aner. Her medvirkede hun i “Den danske pige”, som indbragte den 28-årige stjerne en Oscar for bedste kvindelige birolle i 2015.

Uma Thurman

Kill Bill-stjernen Uma Thurman er også en af de mange store Hollywood-skuespillere, som medvirkede i Lars von Triers “Nymphomaniac”.

Også Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård og Charlotte Gainsbourg var blandt de mange store stjerner, som var med.

I det hele taget har Lars von Trier gennem mange år formået at hente store navne ind til sine ofte spektakulære spillefilm.

Max von Sydow

Max von Sydow har ifølge filmdatabasen IMDB medvirket i hele 161 produktioner.

Den 88-årige svenskfødte skuespiller er kendt fra blandt andet “Game of Thrones” og “Star Wars: The Force Awakens”.

I 1987 spillede den dobbelte Oscar-nominerede skuespiller hovedrollen i Bille Augusts dansk-svensk-producerede filmatisering om “Pelle Erobreren”.

En film der i øvrigt vandt både en Oscar og en Golden Globe-statuette som bedste ikke-amerikanske film.

Powered by Labrador CMS