Stjerne udgiver musik for sidste gang

Debutpladen "Tubular Bells" fra 1973 har forfulgt Mike Oldfield hele livet og er udkommet i flere udgaver gennem årene. Mandag den 15. maj fylder han 70 år

Udgivet Opdateret

Som purung blev Mike Oldfield en musikalsk berømthed fra den ene dag til den anden med pladen "Tubular Bells". Mandag den 15. maj fylder han 70 år.

Nu lever den britiske multiinstrumentalist i fred og ro på Bahamas.

Og det har han det formentlig godt med. I marts 2023 skrev musikmagasinet Prog, at Oldfield har været enspænder, siden han var barn, og at han i sine unge år kæmpede med psykiske lidelser og et alkoholmisbrug.

Han er single

Nu er fortiden parkeret, og i 2017 fortalte Oldfield i et interview med det britiske medie Daily Mail, at han er single og lever sammen med sin redningshund, Mac, på Bahamas.

- Jeg har ikke forladt øen, siden jeg trådte ud af et fly fra London i 2012, og jeg har intet ønske om at rejse, lød det fra Oldfield i et interview med et andet britisk medie Mirror samme år.

Klimaet er meget bedre

For klimaet er ifølge Oldfield meget bedre på Bahamas end i Storbritannien. Og når han kan følge med i de britiske nyheder og læse engelske aviser, ser han ingen grund til at forlade øen.

Bahamas er ifølge multiinstrumentalisten Storbritannien bare med et bedre klima.

Men selv om Mike Oldfield opholder sig væk fra offentligheden, spøger pladen "Tubular Bells" stadig. I årenes løb er det blevet til flere udgaver af pladen, som har solgt mere end 16 millioner eksemplarer.

"Tubular Bells II" blev udgivet i 1992, "Tubular Bells III" i 1998, og den fjerde og sidste version bliver udgivet i slutningen af maj 2023 under navnet "Tubular Bells - 50th Anniversary Edition".

Mike Oldfield lever på Bahamas sammen med redningshunden Mac. Det fortalte den britiske multiinstrumentalist til Daily Mail i 2017. (Arkivfoto).
Mike Oldfield lever på Bahamas sammen med redningshunden Mac. Det fortalte den britiske multiinstrumentalist til Daily Mail i 2017. (Arkivfoto).

Det sidste stykke musik

Jubilæumsudgaven af hitpladen bliver det 27. album fra Oldfield, som også står bag pophittet "Moonlight Shadow" fra maj 1983.

Ifølge Discover Music bliver jubilæumsudgaven af "Tubular Bells" det sidste stykke musik fra Oldfield. Det på 50 året for den første udgave af pladen "Tubular Bells".

I et interview med Discover Music i marts 2023 fortalte Oldfield, at han ikke havde forestillet sig, at nogen nogensinde ville høre "Tubular Bells".

Når han hører pladen igen, er det svært for ham at tro, at det er ham for 50 år siden, forklarede han.

- Tak til alle, som har lyttet med gennem årene, sagde Oldfield.

Foretrækker stille steder

Mike Oldfield har selv fortalt, at han ikke lytter til musik og foretrækker stille steder. Alligevel er han far til syv børn med tre forskellige kvinder.

Sønnen Dougal døde i 2015, da han kollapsede i et filmstudie i London. Dougal var Oldfields ældste søn.

Powered by Labrador CMS