Stjerne runder skarpt hjørne

Jim Stjerne Hansen, der søndag 28. maj fylder 70 år, følger stadig fodboldens verden tæt, men tiden som Uefa-delegeret til europæiske kampe lakker mod enden

Udgivet Opdateret

Han besidder en fodboldpolitisk indsigt som få.

Den mangeårige generalsekretær i Dansk Boldspil-Union (DBU) Jim Stjerne Hansen, der søndag 28. maj fylder 70 år, stoppede for over ni år siden på den magtfulde DBU-post, men han deler stadig flittigt ud af sin indgående viden om magtspillet i fodboldbranchen.

- Føler mig godt klædt på

Udenlandske klubejerskaber, en sammenpresset fodboldkalender og Fifa-præsident Gianni Infantinos bemærkelsesværdigt store popularitet uden for Europa er blot nogle af de emner, som fodboldpolitikeren fra Hvidovre har været med til at belyse.

- Jeg bruger en del tid på at holde mig ajour, og jeg møder og snakker jo jævnligt med mennesker fra fodboldverdenen, så jeg føler mig godt klædt på, siger Jim Stjerne Hansen.

Spiller golf 

Lidt endnu har han konsulentopgaver som delegeret for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) i forbindelse med internationale klub- og landskampe.

- Når man bliver 70 år, falder man for aldersgrænsen. Men jeg har været meget aktiv det seneste års tid, og Uefa vil gerne have os gamle til at oplære de nye, så vi må se, om jeg ikke skal fungere i en mentorrolle, selv om jeg formelt falder for aldersgrænsen, siger Jim Stjerne Hansen.

Fritiden bruger han blandt andet på golfbanen.

- Det er ikke noget, jeg går vildt meget op i, men golf er en god måde at få lidt motion, siger han.

Var anfører for Brøndby

Jim Stjerne Hansen er tidligere elitefodboldspiller og optrådte for hjerteklubberne Hvidovre IF og Brøndby IF. Han var med på Hvidovres guldhold i 1973, og han var anfører for det Brøndby-hold, der i 1981 sikrede oprykning til den bedste række.

Han er uddannet fra A.P. Møllers Elevskole, og via sin shippinguddannelse arbejdede han i transportbranchen, inden han i 1988 blev generalsekretær i DBU.

Navigerede varsomt 

Han var med til at professionalisere fodboldforbundet, og med sin diplomatiske tilgang navigerede han varsomt og kløgtigt det eksponerede forbund gennem flere betændte sager.

Han sad i jobbet frem til årsskiftet mellem 2013 og 2014. Herefter nedlagde DBU posten som generalsekretær og ansatte i stedet en administrerende direktør.

Udstationeret i Brasilien 

Bortset fra tre år som udstationeret i Brasilien har Jim Stjerne Hansen boet i Hvidovre i hele sit liv. 

Han har været gift med Gitte i 41 år, og ægteparret har sønnen Simon på 40 år. Sønnike var sidste år med til at vinde DM-guld for oldboys med Hvidovre.

Jim Stjerne Hansen var anfører for Brøndby, da klubben i 1981 rykkede op i landets bedste række. Her har vestegnsklubben befundet sig siden. Som spiller var han også med til at vinde mesterskabet med Hvidovre i 1973.
Jim Stjerne Hansen var anfører for Brøndby, da klubben i 1981 rykkede op i landets bedste række. Her har vestegnsklubben befundet sig siden. Som spiller var han også med til at vinde mesterskabet med Hvidovre i 1973.
Powered by Labrador CMS