Stjerne hasteindlagt med frygtet sygdom

Stjerneskuespilleren Zac Efron hasteindlagt på australsk sygehus. Han blev alvorligt syg under inspilning af ny TV-serie i Ny-Guinea.

32-årige Zac Efron måtte indlægges akut på et hospital i australske Brisbane lige inden jul, efter han angiveligt blev smittet med Tyfus under TV-indspilninger på Papua, Ny-Guinea. Foto: Scanpix/REUTERS/Phil McCarten
Udgivet Opdateret

Lige før jul blev den amerikanske stjerneskuespiller Zac Efron indlagt akut på et hospital i den australske by Brisbane. Angiveligt med den livstruende sygdom Tyfus eller en lignende, bakteriel infektion.

Den 32-årige skuespiller var i gang med indspilninger af en ny TV-serie, ‘Killing Zac Efron’, på Papua, Ny-Guinea, da han blev syg, skriver blandt andet Independent.

Artiklen fortsætter under videoen

Med fly og eskorteret af læger blev han bragt til Brisbane, hvor han blev indlagt på St Andrews War Memorial Hospital, hvor man kunne konstatere, at hans tilstand var stabil.

Mediet skriver desuden, at Zac Efron fik ok fra hospitalet til at flyve hjem til USA juleaften.

Glenn McKay, direktør for Medical Rescue organisationen, der ledsagede Zac Efrons transport til Australien, vil ikke bekræfte, at der er tale om den kendte skuespiller. Han har dog udtalt, at organisationen ledsagede en amerikansk statsborger i 30’erne fra Papua til lægebehandling i Brisbane.

Zac Efron selv er noget mere meddelsom. Han har nemlig på Instagram bekræftet, at han blev syg under indspilningerne.

“Jeg blev syg i Papua, Ny Guinea, men jeg kom hurtigt tilbage og afsluttede tre fantastiske uger i P.N.G. Jeg er nu hjemme sammen med mine venner og familie. Tak for al kærlighed og bekymring, vi ses i 2020!”, skriver han blandt andet.

Ifølge Dansk Serum Institut er Tyfus en sjælden og alvorlig sygdom, der kræver omgående hospitalsbehandling. Den skyldes infektion med en særlig form for salmonellabakterie, ‘SalmonellaTyphi’, og skal behandles med antibiotika.

Sygdommen har ubehandlet en dødelighed på cirka ti til tyve procent. Døden skyldes komplikationer som alvorlige tarmblødninger, tarmperforationer eller spredning af tyfusbakterier til andre organer.

Powered by Labrador CMS