Spider-Mans far er død

Han blev 90 år gammel.

Spider-Man har fans verden over. Nu er en af edderkoppemandens opfindere død. Steve Ditko blev fundet død 29. juni, 90 år gammel. Foto: Kim Kyung-Hoon/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Medforfatteren til en af verdens mest kendte og populære tegneseriefigurer er død. The Hollywood Reporter skriver, at Steve Ditko er død. Han blev 90 år gammel, og i 1961 stod han bag opfindelsen af Spider-Man sammen med legenden Stan Lee.

The Hollywood Reporter skriver, at Ditko blev fundet død i sin lejlighed 29. juni, og gennem sit liv nåede han at finde på mere end én kendt tegneseriefigur.

Spider-Man er nok den mest kendte af disse, og ifølge The Hollywood Reporter, var det Ditko, der designede Spider-Mans kostume i rødt og blåt. Figuren var et læserhit fra første udgivelse, Amazing Fantasy 15, og edderkoppemandens popularitet gjorde, at han siden fik sit eget blad, The Amazing Spider-Man. I de følgende år var Ditko med til at skabe flere af de ikoniske skurke Spider-Man slås mod, blandt andet Green Goblin og Doctor Octopus.

Holdt sig for sig selv

Ditko arbejdede gennem karrieren for både Marvel og DC Comics, men hvor Stan Lee gennem årene har været et kendt ansigt offentligt, både ved premierer på Marvel-film og med små, små roller som sig selv i en række af de populære film, var Ditko ikke et kendt ansigt.

Ifølge The Hollywood Reporter stoppede han med et give interviews få år efter opfindelsen af Spider-Man, og eksempelvis har instruktøreren af Doctor Strange-filmen, endnu en figur Ditko var medopfinder af, udtalt, at filmholdet ikke kontaktede Ditko op til udgivelsen af filmen.

– Han er meget privat og holder sig bevidst væk fra offentlighedens søgelys, lød det i den forbindelse fra Scott Derrickson, instruktør af Doctor Strange, til The Hollywood Reporter.

Powered by Labrador CMS