Snoop Dogg på barrikaderne

Musikeren Snoop Dogg slutter sig til arbejdskampen i Hollywood

Udgivet Opdateret

Hollywood er ramt af en to måneder gammel strejke blandt Hollywood-manuskriptforfatterne og en nyere strejke blandt skuespillerne.

Tirsdag aften blev der lagt yderligere pres på den kulturelle scene i USA.

Den verdenskendte rapmusiker Snoop Dogg skrev på Instagram, at han aflyser sine to koncerter i oktober på spillestedet Hollywood Bowl i Los Angeles i solidaritet med de strejkende.

Håber på gennembrud i forhandlinger

- Vi fortsætter med at vise solidaritet med alle vores brøde og søstre i WGA og SAG-AFTRA i denne svære tid, lyder det.

WGA er en forkortelsen for The Writers Guild of America, der er Hollywood-manuskriptforfatternes fagforening. SAG-AFTRA er Hollywood-skuespillernes fagforening.

Snoop Dogg skriver, at han fortsat håber på, at AMPTP, Alliance of Motion Picture and Television Producers, kommer tilbage til forhandlingsbordet med rigtige forslag, så alle kan komme tilbage på arbejde.

Ifølge det amerikanske medie Variety skulle Snoop Dogg oprindeligt have afholdt de to koncerter i juni, men udskød dem på grund af strejken til oktober. Tirsdag aften meddelte han så, at de er endegyldigt aflyst. (Arkivfoto).
Ifølge det amerikanske medie Variety skulle Snoop Dogg oprindeligt have afholdt de to koncerter i juni, men udskød dem på grund af strejken til oktober. Tirsdag aften meddelte han så, at de er endegyldigt aflyst. (Arkivfoto).

Udskudt på grund af strejke

AMPTP er repræsentant for over 350 amerikanske filmproducenter og -studier.

AMPTP forhandler på vegne af mediegiganter som Netflix, Amazon og Disney.

Ifølge det amerikanske medie Variety skulle Snoop Dogg oprindeligt have afholdt de to koncerter i juni. Men han udskød dem på grund af strejken til oktober.

Optræder slet ikke

På sin Instagram lagde han i juni et billede op fra en Billboard-artikel, hvor det fremgik, at han udskød koncerterne på grund af strejken. Til billedet skrev han "nødt til at støtte".

Tirsdag aften meddelte han så, at de er endegyldigt aflyst.

Sympatistrejke

Både SAG-AFTRA og WGA mener, at underholdningsindustrien har ændret sig markant, i takt med at streaming er blevet dominerende.

Samtidig mener de, at deres arbejde udfordres af kunstig intelligens, hvis evner hele tiden udvikler sig.

Snoop Dogg

Snoop Dogg, eller bare Snoop, er en amerikansk rapper, sanger, pladeproducer, marihuana-aktivist, skuespiller og iværksætter. Snoop er bedst kendt som rapper i West Coast hip hop-scenen, og for at være en af Dr. Dres mest kendte protégés. Snoop Dogg var Crip bandemedlem mens han gik i high school. Kort efter eksamen, blev han arresteret for kokain-besiddelse og sad seks måneder i fængsel i Wayside County Jail. Hans musikkarriere begyndte i 1992 efter hans udgivelse hvor han blev opdaget af Dr. Dre. Han samarbejdede omkring flere tracks-numre på Dres solo debutalbum, The Chronic og på titelsangen til filmen Deep Cover.

Snoops debut album Doggystyle, blev udgivet i 1993 af Death Row Records hvor den lå som nummer 1 på både Billboard Hot 100 og R&B charts. Den solgte næsten en million kopier indenfor den første uge af udgivelsen, Doggystyle blev hurtigt certificeret med 4x platin i 1994 og affødte flere hit-singler, inklusiv "What's My Name" og "Gin & Juice". I 1994, udgav Snoop igennem Death Row Records et Soundtrack til kortfilmen Murder Was the Case, med ham selv i hovedrollen. I starten af 1996, blev Snoop Dogg renset for anklager omkring hans tidligere bodyguards mord på Philip Woldemariam i 1993. Hans andet album, fra slutningen af 1996 Tha Doggfather, debuterede også som nummer 1 på begge charts med Snoop's Upside Ya Head som hovedsinglen. Albummet solgte kun halvt så godt, og blev certificeret med dobbelt platin i 1997.

Tha Doggfather var hans sidste udgivelse for Death Row før han indgik kontrakt med No Limit Records, hvor han indspillede hans tre albummer. Da Game Is to Be Sold, Not to Be Told i 1998, No Limit Top Dogg i 1999 (blev det sidste album i 90'erne), og Tha Last Meal i 2000, hvilket var hans sidste No Limit Records album. Snoop indgik da kontrakt med Priority/Capitol/EMI Records i 2002, hvor han udgav sit album Paid tha Cost to Be da Boss. Bagefter indgik han kontrakt med Geffen Records i 2004 for hans næste tre albummer R&G (Rhythm & Gangsta): The Masterpiece, Tha Blue Carpet Treatment, Ego Trippin'. Hans nyeste udgivelser, hvilket var med Priority, var Doggumentary i Marts 2011 og Malice 'n Wonderland i 2009.

Udover musik, har Snoop Dogg også medvirket i film og har været vært i en række tv-shows: Doggy Fizzle Televizzle, Snoop Dogg's Father Hood og Dogg After Dark. Han trænede også et ungdoms-fodboldhold i ligaen og de lokale football-hold på high school. Han er løbet ind i mange juridiske problemer, hvoraf nogle gjorde at han blev nægtet indrejse i Storbritannien og Australien, selv om det britiske forbud senere blev vendt efter en lang juridisk kamp. Han er fætter til Nate Dogg, Daz Dillinger, RBX og Lil' ½ Dead og fætter til R&B-sangeren Brandy og Ray J. Fra september 2009 blev Snoop hyret af EMI som direktør for de genstartede Priority Records.

Kilde: Wikipedia

Manuskriptforfatterne har strejket i over to måneder. I midten af juli sluttede skuespillerne sig til.

Powered by Labrador CMS