Skuespiller forsvandt: Politiet trådte på hans lig

Skuespilleren Dennis Day skulle være forsvundet i ni måneder, før politiet endelig fandt ham. Forinden havde de trådt på hans lig uden at vide det.

Liget af den 76-årige tidligere skuespiller Dennis Day blev fundet under en bunke tøj ni måneder efter han forsvandt. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Politiet i Phoenix har haft sin sag for, da den 76-årige tidligere skuespiller Dennis Day forsvandt under mistænkelige omstændigheder.

Han blev set sidst den 15. juli 2018, hvor han fortalte politiet, at hans lejer Daniel Burda havde opført sig aggressivt overfor ham, da han havde fortalt, at han ikke ville have ham boende i huset, som skuespilleren delte med sin mand Henry Caswell.

Artiklen fortsætter efter videoen

Men det skulle tage mere end ni måneder, før politiet fandt skuespilleren i sit eget hjem.

Det skriver The Oregonian.

Forsvandt på mystisk vis

To uger efter at Dennis Days mand Henry Caswell var blevet indlagt efter flere fald i deres hjem, forsvandt skuespilleren.

På daværende tidspunkt talte politiet fra Phoenix med lejeren Daniel Burda, der fungerede som en form for handymand for de to ældre mænd, men politiet mistænkede ikke, at Daniel Burda var involveret i Dennis Days forsvinden.

Tre gange gik politiet huset igennem, men de fandt ingen spor, der kunne indikere, hvor Dennis Day befandt sig.

Trådte på liget

Det er under de tre besøg i hjemmet, at advokaten, der repræsenterer Dennis Days familie, forklarer, at politiet har vadet på liget af den 76-årige skuespiller.

Hvilket har resulteret i flere skader på knoglerne.

Men det var dog først ni måneder efter, at politiet fandt hans lig, der gemte sig under en stor bunke tøj.

Lugtede forfærdeligt

I løbet af de ni måneder havde politiet dog haft flere indikationer på, at der kunne være sket en forbrydelse.

Da de indledningsvist talte med Dennis Day, fortalte han, at hans lejer havde opført sig voldeligt overfor ham, fordi han ikke ville have lejeren Daniel Burda boende mere.

Efterfølgende, da Dennis Day forsvandt sporløst, talte politiet med Daniel Burda, og de noterede sig, at han havde tydelige tegn på, at han havde været involveret i et slagsmål på hænderne og armene.

I august – en måned efter skuespilleren forsvinden – modtog politiet et opkald om en forfærdelig lugt fra hjemmet fra frivillige, der kom med mad til de to ældre mænd.

Tilstået at gemme liget

Tre måneder efter politiet fandt Dennis Day blev Daniel Burda anholdt.

Han tilstod, at han havde gemt liget under en bunke tøj.

Samtidig forklarede han, at han havde forsøgt at lufte ud, fordi der lugtede af død. Ligesom han også brugte flere kemiske produkter for at fjerne lugten.

Han skulle efter sigende havde slået den 76-årige ihjel, fordi de var blevet uenige efter, Dennis Day havde fortalt, at han ikke ville have Daniel Burda boende mere.

Selv om det fortsat er ukendt, hvordan Dennis Day – der var en af de første medlemmer af Mickey Mouse Club en såkaldt Mouseketeer – døde, så er Daniel Burda blandt andet sigtet for manddrab og usømmelig omgang med lig.

Powered by Labrador CMS