Skal jeg dø nu

Læser er bekymret for sit liv efter nogle voldsomme drømme om døden

Psykolog Gert Barslund / Drømme-psykologen
Psykolog Gert Barslund / Drømme-psykologen
Udgivet Opdateret

Kære Drømmepsykolog

Jeg har på det sidste drømt meget om døden. De fleste gange er det mig selv. Andre gange er det andre, der dør i mine drømme. 

Når jeg vågner efter en af disse drømme, bliver jeg bange for, at jeg selv skal dø. Kan sådanne drømme være et varsel om fremtiden? Håber ikke, at du fortæller mig, at jeg skal snart skal dø?

I flere af drømmene om døden kører jeg op i en elevator i et meget højt hus. Der er nogle gange en slags badebro, når jeg stiger ud af elevatoren, som jeg så går ud på, og springer ud fra. 

Ned, ned, ned - og så dør jeg. I andre drømme dykker jeg helt ned i dybet af et stort hav efter en skat, jeg ved er på bunden af havet. Lige inden jeg skal op med skatten, føler jeg, at jeg er ved at dø og vågner så. Jeg er egentlig glad, når jeg vågner, men bliver igen bekymret for, om det er et dårligt varsel?

Jeg forstår det ikke ,fordi jeg ellers i mit liv lige nu har det rigtig godt. Jeg har lavet om på nogle vigtige ting i mit liv, har sagt mit arbejde op, som jeg har været træt af længe, og skal flytte til en lille dansk ø, hvor jeg i mange år har drømt om at bo.

Venlig hilsen

Tvillingen, 48 årig mand

Kære tvilling

Du skal dø.  Ja, det skal vi alle en dag. 

Men der er i drømmene ingen tegn på, at du skal dø lige nu, tværtimod. Det lyder til, at du er i gang med præcis det modsatte, nemlig af leve fuldt ud.

Jeg mener, du har jo haft mod til at kaste dig ud i noget helt nyt. Sprunget ud i livet og oplevet det frie fald. Det er beundringsværdigt - stort tillykke med dit mod og din handlekraft.

Når vi drømmer om døden, om at vi dør, er det ofte fordi vi har turdet tage et spring,  et stort valg, og derved forandret os selv og det liv vi lever. 

Døden er mange gange et billede på den positive forandring - noget gammelt dør, og noget nyt opstår. Det kan være gamle vaner, mønstre og måder at leve livet på,  der dør, så der kan blive plads til noget nyt.

Det lyder, som om du er en larve der er ved at blive en sommerfugl. At du er brudt ud af puppen og nu flyver afsted mod andre himmelstrøg. 

Det er da stort og sejt!

Det er meget normalt, at man kan være glad for det nye der er ved at ske, og samtidig være lidt bekymret og bange. 

Det nye ukendte - der er ved at ske i ens liv - kan netop både føles fedt og glædesfuldt, samtidig med at det ukendte ofte også føles skræmmende. 

Det er netop derfor, at mange ikke tør møde det ukendte. Den mørke magiske skov kan føles for farlig at gå ind i, selvom vi ved, at vi kan få prinsen/prinsessen og det halve kongerige, hvis vi tør gå gennem skoven.

Stort tillykke. Du tør lade det gamle dø.

Venlig hilsen

Drømmepsykologen

FÅ TYDET DIN DRØM HELT GRATIS HOS DRØMMEPSYKOLOGEN

Nu kan du få tydet din drøm helt gratis.

Skriv til Drømmepsykologen og fortæl om en drøm, som du vil have hjælp til at forstå.

Psykolog@kendte.dk

Husk at angive forbogstaver på dit navn, alder og køn.

Dine oplysninger behandles fortroligt af drømmepsykolog Gert Barslund.

null

FAKTA OM DRØMMEPSYKOLOGEN

Uddannet psykolog i 1993 (cand. psych)

Fra 1993-2003 (arbejde med børn, unge og familier på offentlige arbejdspladser - blandt andet i Børne og ungdomsrådgivningen i Ringkøbing)

Fra 2003-2017 (privatpraktiserende psykolog)

Fra 2017-2021 (Etablerer Samrum - en ny virksomhed der primært arbejder med FN’s 17 verdensmål)

2021: (Virksomheden ændrer navn til GenIN)

Enkeltstående projekt: Flygtningestemmer (www.flygtningestemmer.dk), Sange Fra Hospice (www.sangefrahospice.dk) og Sammen om verdensmålene (www.vervad.dk).

Gert bor i dag i Hjerting ved Esbjerg med sin kone og to børn på 10 og 11 år.

null
Powered by Labrador CMS