Simon Emil er blevet far for anden gang

Stifteren af partiet Fremad har sammen med sin hustru fået en datter, som får navnet Thit.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille med hustru Kristine Rishøj Bille i Det Kongelige Teater. Hustruen er tydeligt gravid. Nu er parret forældre til to. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Folketingspolitikeren Simon Emil Ammitzbøll-Bille er tirsdag blevet far for anden gang. Det skriver han ganske kort på sin Facebook-profil.

(Artiklen fortsætter under videoen)

– I dag er Lili blevet storesøster til Thit. Så nu er vi en familie på fire. Alle har det godt, skriver han efterfulgt af en smiley med et hjerte. Vedhæftet er et billede af det klassiske stykke ristede brød, de fleste forældre kender.

42-årige Simon Emil Ammitzbøll-Bille meddelte i oktober sidste år, at han og hans hustru, Kristine Rishøj Ammitzbøll-Bille, skulle være forældre for anden gang. Parret, der blev gift i 2017, har haft en tumultarisk tid.

Efter udmeldingen om graviditeten fulgte nemlig en periode, hvor Simon Emil Ammitzbøll-Bille senere i samme måned først forlod Liberal Alliance og dernæst i november stiftede partiet Fremad. Det gjorde han sammen med den tidligere Liberal Alliance-kollega Christina Egelund.

Partiet arbejder i øjeblikket på at samle underskrifter nok til at kunne stille op til næste folketingsvalg, der senest skal afholdes i juni 2023. I januar meddelte Simon Emil Ammitzbøll-Bille, at han var blevet opereret for testikelkræft. I februar kunne han fortælle, at lægerne havde erklæret ham kræftfri.

– Jeg har været på Rigshospitalet i dag, og jeg er allerede fri for kræft. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor glad og lettet jeg er, skrev han dengang på Facebook.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har tidligere været gift. Han blev enkemand i en alder af 38 år, da hans ægtefælle Henning Olsen døde i 2016. Men siden fandt han kærligheden igen. Denne gang, og han understreger selv flere gang, at det er helt udramatisk, hos en kvinde.

Politisk har der også været noget rundgang. Ammitzbøll-Bille var økonomi- og indenrigsminister i VLAK-regeringen fra 2016 til 2019.

Han har også siddet i Folketinget for De Radikale. Efter en periode som løsgænger stiftede han i januar 2009 partiet Borgerligt Centrum, inden han senere samme år sluttede sig til Liberal Alliance.

Powered by Labrador CMS