Se billederne: Royalt sommertogt i fuld gang

Torsdag er dronningens sommertogt fortsat. Danneborg har lagt til i fynske Svendborg, hvor der venter et travlt progra.

Udgivet Opdateret

Torsdag og fredag fortsætter Hendes Majestæt Dronning Margrethe sit sommertogt med kongeskibet Dannebrog. Efter et vellykket besøg i Silkeborg Kommune er både skib og majestæt taget til det sydfynske. Ved 10-tiden torsdag lagde Dannebrog til kaj i Svendborg, og her blev dronningen taget imod af blandt andre borgmester Bo hansen.

Efter modtagelsen på havnen i Svendborg kørte Dronningen i karet sammen med borgmesteren gennem Frederiksgade, Brogade, Korsgade, Vestergade, Gerritsgade, Centrumspladsen og til Ramsherred. Den minutiøst planlagte karettur var med eskorte af Gardehusarregimentets Hesteskadron.

Resten af dagen – og såmænd også fredag – bliver med et tætpakket program, og det er ifølge borgmesteren med fuldt overlæg.

– Vi har ønsket at vise Dronningen en mangfoldighed af, hvad Svendborg Kommune har at byde på. Det, synes vi, er lykkedes med det program, vi har sat sammen. Det er mit håb, at rigtig mange borgere vil lægge vejen forbi Svendborg, når Dronningen kører i karet fra Kongeskibet til rådhuset, og bagefter fra rådhuset til Bryghuset, sagde borgmester Bo Hansen forlods i en pressemeddelelse. Bryghuset er Svendborgs demensby.

Besøger ghetto og demente

Dronningens besøg slutter igen fredag klokken 13, når kongeskibet stævner ud fra Svendborg Havn. Det markerer samtidig enden på årets sommertogt, der som tradition foreskriver bringer majestæten rundt om i det ganske land.

Inden da vil Margrethe have set en god del af Svendborg Kommune. Det tætte program indeholder blandt andet besøg i en tidligere ghetto, der nu er blevet lidt af en succeshistorie for den sydfynske by. Ved hjælp af en helhedsplan lykkedes det nemlig at få fjernet Skovparken fra regeringens frygtede ghetto-liste.

Herefter deltager Dronningen i Svendborg Kommunes officielle frokost på hotel Stella Maris De Luxe, hvorfra der er udsigt udover Svendborgsund. I løbet af eftermiddagen besøger majestæten Scangrip, der er kendt for at producere arbejdslys med LED-teknologi, og Danmarks Forsorgsmuseum, inden turen slutter i Skovparken.

Om aftenen er Dronningen vært ved en reception på Kongeskibet Dannebrog.

Powered by Labrador CMS