Scorer fedt værtsjob

Komikeren Mahamad Habane skal styre slaget i årets 'Series Awards', som løber af stablen i Filmby Aarhus den 31. oktober

Udgivet

Når Series Awards hylder og hædrer de bedste danske og nordiske serier ved en prisuddeling den 31. oktober i Filmby Aarhus, bliver det med et bysbarn som showets vært.

Det er nemlig komikeren Mahamad Habane, som står for den del af festlighederne.

Det annoncerer Series Awards, som arrangeres af Filmby Aarhus - centrum for film- og medieproduktion i Jylland - i en pressemeddelelse.

Værner om filmbranchen

- Mere end nogensinde før er der behov for at hylde danske og nordiske serieproduktioner for at bakke op og værne om den dygtige branche, vi har. Det glæder vi os til at gøre til showet den 31. oktober, siger festivaldirektør Felicia Jackson i pressemeddelelsen.

Mahamad Habane, der debuterede som komiker i 2015 og nåede semifinalen i DM i standup to år efter, sprang ud som tv-vært på Discovery+ ved vinter-OL i 2022.

Nu venter så en ny værtstjans.

Til årets Series Awards skal der uddeles 11 priser. Blandt andet til Bedste Skuespilpræstation, Bedste Krimiserie og Bedste Komedieserie.

Sproget skal være dansk

De indstillede serier skal have haft premiere inden for perioden 1. oktober 2023 til 1. oktober 2024. Og så skal serierne være danske, hvilket vil sige, at hoveddelen af produktionen skal være dansk, og at sproget skal være dansk.

Bortset fra publikumsprisen, der afgøres ved en offentlig afstemning, udvælges alle de øvrige vindere af en jury, som journalist og anmelder Ann Lind Andersen er forperson for.

De nominerede offentliggøres den 4. oktober.

Det er fjerde gang, at Series Awards løber af stablen. Prisuddelingen finansieres blandt andet af Aarhus Kommune og Dansk Filminstitut.

Tidligere har skuespilbrødrene Andreas og Sebastian Jessen været værter ved Series Awards. Nu overtager Mahamad Habane tjansen.
Powered by Labrador CMS