Sådan beskytter du din smartphone

Hvis du har en god og måske dyr smartphone, så ønsker du med garanti også at passe godt på den.

Foto: Heymate.

En smartphone er skrøbelig, og der er mange ting, som potentielt kan skade den.

Herunder får du bedste råd til at beskytte din telefon imod software og hardware problemer.

Vær varsom med apps

Mange glemmer at være varsomme, når de henter apps, hvilket i værste fald kan betyde, at du får virus eller stjålet følsomme informationer. Det er vigtigt at huske på, at din telefon i princippet er en lille computer, og derfor skal du være varsom med at hente apps – ligesom du ville være på en computer.

Når du henter en app, bør du altid tjekke, at den er lavet af den rigtige udgiver, og at den i øvrigt virker troværdig.

Brug en antivirus app

Det er muligt at få forskellige antivirus apps til din smartphone, og det er generelt en rigtig god idé at beskytte din telefon med én af disse apps. I mange tilfælde kan selv en gratis antivirus app gøre en stor forskel.

Tag sikkerhedskopier

Smartphones er skrøbelige, og de kan nemt gå i stykker ved et uheld. Derfor er det en rigtig god idé, hvis du løbende tager sikkerhedskopier af dine billeder og lignende, så du ikke risikerer at miste uundværlige ting, hvis din telefon skulle gå i stykker. Du kan også eventuelt vælge at bruge en software, som automatisk tager sikkerhedskopier af dine ting. Læs evt. denne guide (engelsk).

Brug en pinkode

Du har med stor sandsynlighed altid din telefon med dig, og det gør den mere sårbar overfor tyveri. En pinkode giver din smartphone en smule beskyttelse mod tyveri, da tyven ikke umiddelbart kan få adgang til din telefon uden at kende koden.

En pinkode er også en god idé, hvis du vil undgå, at uvedkommende snager i dine personlige ting. Mange af os har personlige ting på telefonen, men alligevel efterlader vi den ofte uden opsyn.

Tilføj sporing af din telefon

Det er generelt en god idé, hvis du har mulighed for at spore din telefon. Det kan hjælpe dig, hvis den skulle blive stjålet, men derudover kan sporingen også være en stor hjælp, hvis du pludselig ikke kan finde din telefon.

De fleste moderne smartphones har mulighed at tilvælge sporing, men alternativt kan du også hente en app. Du skal blot huske på at vælge en troværdig sporingsapp.

Beskyt din smartphone fysisk

Smartphones er skrøbelige, så derfor skal du ikke kun bekymre dig om sikkerheden på din telefon. Der finde et hav af billigt mobiltilbehør som beskytter din telefon mod de mest almindelige typer skader. Det er især en god idé at investere i et mobilcover, som beskytter din telefon, hvis du skulle tabe den.

Sørg for at beskytte din smartphone, hvis du er glad for den. Ellers kan du nemt risikere, at et simpelt uheld er skyld i, at du mister din telefon.

Produceret af Heymate

Powered by Labrador CMS