Så hurtigt skal dit bredbånd være for at kunne droppe flow tv og omlægge til ren streaming!

Der findes efterhånden ikke de kanaler og programmer, som du ikke kan streame online. Flere og flere danske vælger derfor at droppe flow-tv (tv via kabel-tv), for i stedet udelukkende at streame de kanaler og programmer de ønsker at se.

Foto: Jubii Media Group.

Men hvad kræver det af dit bredbånd, hvis du ønsker udelukkende at streame tv?

Det kigger vi på i denne artikel.

Hvilke krav stiller streaming til mit bredbånd?

Hvor hurtigt dit bredbånd skal være for at kunne stream uden afbrydelser afhænger selvfølgelig af, hvilken kvalitet du ønsker at streame i. Streaming udbyderne har selv opsat nogle krav:

Netflix:

Netflix anbefaler:

0,5 megabit pr. sekund – påkrævet hastighed for bredbåndsforbindelsen

5,0 megabit pr. sekund – anbefalet til HD-kvalitet

3,0 megabit pr. sekund – anbefalet til SD-kvalitet

YouSee:

YouSee har ingen officielle anbefalinger men skriver i et forum på deres side at ”Et enkelt tv trækker 4 mbit (8 mbit, hvis det er HD)”

TV2 Play:

TV2 Play skriver at ”Afspiller du livekanalerne, så er disse i HD, hvilket betyder, at de kræver en højere downloadhastighed. Men har du en fast downloadhastighed på minimum 8-10 mbit, så skulle det være muligt at afspille livekanalerne uden problemer.”

Overordnet set, virker det altså ikke til at du nødvendigvis skal have en fiber-forbindelse, for at kunne streame ordentlig. Det vigtigste er, at din forbindelse er stabil, så burde streamingen fungere.

Hvor finder jeg det hurtigste bredbånd?

Det er vigtigt at huske på, at de ovenstående anbefalinger er, hvis der en én enhed i husstanden der skal streame. Hvis flere enheder skal streame samtidig, skal båndbredden og hastigheden naturligvis være højere.

Hvis du vil være helt sikker på, at du kan streame fejlfrit og uden afbrydelser, skal du derfor ud og investere i enten en hurtig COAX-forbindelse eller Fiber. Vi snakker ikke over 100 Mbit/sekund, men i hvert fald en 40-50 Mbit/sekund burde være dit minimumskrav.

denne side kan du se et overblik over de steder du får det hurtigste internet lige nu. Måske du kan finde en udbyder, som tilbyder en høj og stabil hastighed til en fornuftig pris?

Kan jeg selv gøre noget for at forbedre hastigheden?

Ja det kan du selvfølgelig. Herunder får du et par konkrete tips til, hvordan du bedst selv kan sikre en god forbindelse i hjemmet:

Sørg for at router og modem ikke er gemt væk langt væk fra de enheder der skal bruge signalet. Hvis muligt, placer din router i stuen.

Anvender du Chromecast, så forsøg at placer den foran TV´et så TV´et ikke skygger for signalet

Anvend signalforstærkere, hvis signaler fra din router ikke kan nå rundt i hele huset

Powered by Labrador CMS