Så hårdt er de ramt

Pernille Rosendahl og familie har lidt under en alkoholiseret far, der aldrig kom i behandling, afslører de

Udgivet Opdateret

Sangeren Pernille Rosendahls storesøster, filminstruktør Christina Rosendahl, 53, har skabt filmen ’Fuld af Kærlighed’, hvor inspirationen til manuskriptet er hentet fra familiens eget liv med en alkoholiseret far.

- Filmen er personlig på den måde, at jeg er vokset op med en far, der var alkoholiker. Det har været vigtigt ikke at skabe splid i familien, og vi græd, da vi så den sammen, afslørede Christina Rosendahl ved premieren i Palads Biografen for nylig.

- Os fire der er tilbage herunder min mor, har det rigtigt godt med hinanden, understregede hun, der stadig går i terapi efter voldsomme oplevelser i barndommen.

- Jeg har været rigtigt meget i terapi, og er stadig vildt ramt af det, sagde hun hudløst ærligt.

Forskellig versioner

- Vi har kunnet bruge hinanden undervejs, hvor vi har forskellige versioner af historien, lød det videre.

Med filmen har Christina Rosendahl fået skabt et særligt fokus på de pårørende, der ofte bliver glemt, når der er misbrug i familien.

- Så vi har overfor politikerne i socialudvalget slået til lyd for, at det er alle i familien, der bør tilbydes et behandlingstilbud. For ellers kommer misbrugsfamilien ikke helskindet igennem oplevelserne, fastslog hun.

Statsministeren bakkede op

Det er der blevet lyttet så meget til, at statsminister Mette Frederiksen valgte at bakke op ved sit fremmøde på premiereaftenen, hvor hun gav udtryk for, at det specielt går ud over børnene.

- Vi skal tale om det, og så skal der tilbydes behandling. Det går ikke væk. Det kommer til at ligge inde i en, og påvirker hele livsforløbet, fortsatte Christina Rosendahl, og kom med et forslag.

- Det bedste jeg har gjort, er at gå i terapi for at få løsnet op for traumerne.

Christina Rosendahl flankeret af sine søskende Pernille og Vagn Rosendahl ved premieren på 'Fuld af Kærlighed' i Palads.
Powered by Labrador CMS