Så anstrengt var Annes forhold til Diana

I The Crown afsløres det, hvordan prinsesse Anne havde det, da pressen pludselig kun var interesseret i hendes svigerinde Diana.

Udgivet Opdateret

Det var ikke altid nemt for prinsesse Anne, da Diana Spencer blev en del af den royale familie.

I fjerde sæson af The Crown, der blev tilgængeligt på Netflix søndag, afsløres det, at hun havde svært ved, at pressen altid var positive i deres omtale af prinsesse Diana, mens det var noget andet for prinsesse Anne selv.

Artiklen fortsætter efter videoen

Ifølge Daily Mail er der faktisk en del hold i de formodninger, som serien portrættere.

Forfærdelige mig

Det er under et af dronningens besøg på Gatcombe Park, der dengang i starten af 1980’erne til dagligt var hjem for prinsesse Anne, hendes mand Mark og deres børn, at det kommer frem, at prinsessen føler, hun har et problem med den engelske presse.

I serien taler mor og datter om, hvor stor interesse pressen har for familien.

Prinsesse Anne forklarer, at hun synes, de følger efter hende, hvor end hun bevæger sig. Hun nævner for dronning Elizabeth, at hun har det som om, pressen bevidst er ude på, at få hende ned med nakken.

Der er også sekvenser, hvor prinsessen har bandet og svovlet af fotograferne, der har taget billeder af hende.

Selv forklarer hun det med, at hun ikke ønsker den form for opmærksomhed, men hun giver også udtryk for, at det kunne have noget med sin nylige svigerinde Diana at gøre.

– Alt hun skal gøre, er bare at tage en eller anden kjole på, og så går de alle sammen over gevind over, hvor skøn hun er. Skønne hende, buttede mig. Smilende hende, forfærdelige mig, siger karakteren prinsesse Anne i The Crown.

Fnyser af Diana og Fergie

Den royale eksperter Penny Junor kan sagtens nikke genkendende til, at prinsesse Anne aldrig har haft behov for at vise sig frem.

Det er også sket før, at prinsesse Anne højlydt har bedt fotografer om at skride. Det skete blandt andet i forbindelse med, at hun faldt af en hest under Badminton Horse Trials. Her blev der talt med meget store bogstaver fra prinsessens side, da fotograferne forsøgte at fange et billede af hende efter styrtet.

Hvad angik prinsessens indtryk af pressens opfattelse af Diana, så har en tidligere fotograf oplevet, at det ikke var noget, der behagede den britiske prinsesse.

I dokumentaren The Real Princess Anne har Steve Wood, der engang var fotograf for den britiske avis The Express, fortalt, at han har hørt prinsesse Anne fnyse af både Diana og Fergie.

Prinsesse Anne var “ekstremt irriteret, da Diana indtog hovedrollen, og så gjorde Fergie det i noget tid efterfølgende”, har han forklaret.

Han siger også, at prinsesse Anne omtalte Diana og Fergie som ‘de to piger’ i en nedladende tone. Hun synes, de var med til at mindske værdien af den kongelige familie, og at de var for tabloid til hendes smag.

Powered by Labrador CMS