Rytteriets bagmænd: Karaktererne har fået deres eget liv

Når "Rytteriet" sadler op i Tivoli næste år, bliver det både med de velkendte og med nye figurer på scenen.

Rytteriet består af Martin Buch og Rasmus Botoft. Her er de sammen med Bodil Jørgensen, der også skal med på scenen i Tivoli. Foto: Free/Nikolai Linares
Udgivet Opdateret

Vrede Erik, milde Else og de pastelklædte snobber Fritz og Poul er bare nogle af de karakterer, Martin Buch og Rasmus Botoft har spillet i “Rytteriet”.

Dem tager de med på scenen, når de i foråret 2018 skal optræde med en række liveshows i Tivoli.

Dermed går det voldsomt populære makkerpar, der startede “Rytteriet” som et satireshow på radiokanalen P2, men senere tog springet til tv, sammen igen efter en længere pause, hvor de hver især har dyrket deres karrierer som skuespillere.

– Vi kunne have lavet langt mere af “Rytteriet”, vi er jo ofte blevet spurgt, fortæller Martin Buch.

– Men en del af nøglen til at det bliver ved med at være sjovt, er mådehold og at kende sine begrænsninger, for man kan ikke blive ved med at være skideskæg, siger han og bliver bakket op af Rasmus Botoft.

Sundt med en pause

Han mener også, det er sundt for makkerparret at holde pause fra samarbejdet ind i mellem.

– Det er godt, når man ved, det ikke er slut, og at man på et tidspunkt åbner det op igen.

– Vi bliver jo også nogle gange trætte af hinanden, når vi har arbejdet meget intenst sammen.

– Vi har jo lyst til, at det (Rytteriet, red.) kan fortsætte, så derfor passer vi også godt på det, siger han.

At karaktererne er blevet værnet om i mange år efterhånden, har resulteret i, at makkerparret bag kan mærke, at det efterhånden føles som om, de eksisterer i virkeligheden.

– Vi har kendt figurerne i mange år, nogle af dem 12-15 år, så det er jo lidt som at tage en maske på. Det kan godt føles, som om de har deres eget liv, og der bliver jo lagt noget til deres historie hver gang, vi spiller dem, fortæller Martin Buch.

Har også optrådt på Bellevue Teatret

Ud over at spille karaktererne i radio og tv, har Buch og Botoft også ad to omgange optrådt på Bellevue Teatret.

– Figurerne er blevet så levende for os, at da vi lavede vores andet show der, sad vi og planlagde at to af figurerne skulle møde hinanden i showet uden at tænke på, at det er den samme af os, der spiller begge to. Det kan jo ikke lade sig gøre, siger Rasmus Botoft og griner.

Bodil Jørgensen med uforståelig dialekt

Når det går løs i Tivolis Glassal næste år, bliver det med også med skuespillerinden Bodil Jørgensen som blandt andet den sønderjyske kvinde med den uforståelige dialekt på scenen.

At det skal foregå foran et livepublikum, giver nogle ekstra muligheder for at improvisere, mener trioen.

– Vi er normalt meget stringente og teksttro i det, vi laver, men vi kunne godt tænke os at slippe det mere løs og gå med det, der nu sker i salen, siger Martin Buch.

Showet får premiere den 24. marts 2018.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS