Røg ud af Bagedysten

Det blev et exit for 47-årige Susanne Meyerhoff i "Den store bagedyst". Hun er tidligere topatlet i pistolskydning, og det har givet hende et stort fokus

Susanne Meyerhoff er færdig i Den Store Bagedyst lige før årets semifinaler går i gang.
Susanne Meyerhoff er færdig i Den Store Bagedyst lige før årets semifinaler går i gang.
Udgivet Opdateret

Det italienske køkken var temaet i lørdagens syvende afsnit af "Den store bagedyst", hvor de resterende fem deltagere kæmpede om en plads i næste uges semifinale.

Det blev et farvel til den 47-årige viceskoleleder Susanne Meyerhoff, der med egne ord er "megastolt" af at være nået så langt.

Hun var nervøs for at ryge ud i første afsnit - selvom det ikke er muligt i Bagedysten.

- Inden Bagedysten startede, drømte jeg, at jeg røg ud i det første program, fordi jeg var for dårlig i forhold til de andre, og dommerne syntes, det var pinligt, jeg var med, lyder det fra viceskolelederen.

- Så at nå så langt og at kunne vise, hvad jeg kunne og lidt til og få en masse erfaring med mig – altså, jeg er megastolt.

Smagens mester

Susanne Meyerhoff er af dommerne er blevet kaldet "smagens mester" - men der mangler tit et ekstra pift.

I løbet af aftenens program skulle deltagerne bage en original Napoli-pizza i stenovn, bage en italiensk tærte kaldet "crostata" med italiensk is og sidst skabe deres egen tiramisu.

Det gik ikke som ventet for Susanne Meyerhoff. Hun arbejdede for meget med butterdejen til tærtens låg, og det gjorde, at hendes flotte fletværk flød sammen.

Samtidig omsluttede låget tærten så tæt, at den ikke blev færdigbagt.

Ros for pizza

Hun fik dog stor ros for sin pizza, til trods for at den havde et hul i midten efter turen i stenovnen.

Også hendes tiramisu smagte godt - men udseendet haltede. Det gjorde, at hun måtte se sig slået af de andre deltagere, som i næste uge skal kæmpe om tre pladser i finalen.

"Olympic blues"

Efter konkurrencen har Susanne Meyerhoff været ramt af det, der hedder "olympic blues" - en følelse, hun som topatlet kender fra de tre gange, hun har deltaget i OL i pistolskydning.

- Man kalder det "olympic blues", når man kommer hjem fra OL. Der er et stort tomrum, og det var der også efter Bagedysten, siger hun.

Susanne Meyerhoff har været aktiv atlet i 25 år og vundet VM-guld, slået en verdensrekord samt vundet EM-guld fire gange.

Det har både været en fordel og en ulempe for hende i programmet. Hendes fortid som atlet har givet hende et godt fokus - der måske er for stort.

- Jeg holder meget fokus på mig selv, og nogle gange - i bagklogskabens klare lys - lidt for meget fokus. Nogle kager aner jeg ikke, hvordan skal se ud, eller hvad jeg overhovedet laver.

Sit åndelige vakuum

Hun kalder det selv for "sit eget åndelige vakuum".

- Dér kunne jeg måske godt have kigget op på, hvad de andre lavede. Før i tiden var det mig og pistolen, der skulle samarbejde, hvor ingen andre kunne gøre noget for os. Men her var det mig og kagen, siger hun.

Med sig videre tager hun en masse læring og oplevelser i bagagen.

Ville gøre det igen

Hun bager stadig flere gange om ugen og føler sig privilegeret over sin deltagelse i programmet.

- Ville jeg gøre det igen? Ja, det ville jeg, siger hun.

Mens hendes tid i kagekonkurrencen altså er ovre, kan den 40-årige vestjyske IT Business Analyst Klaus Andersen for tredje gang kalde sig for ugens mesterbager.

I næste uge skal de fire semifinalister bruge deres kreativitet i en buket af svære blomsterudfordringer.

Det kan ses på DR1 lørdag aften klokken 20.

Powered by Labrador CMS