Radiovært svarer lytterne igen efter kritik

Radioprogrammet "Mads og Monopolet" er kommet i stormvejr, efter de debatterede et dilemma om spirituskørsel.

Radiovært Mads Steffensen må igen tage til genmæle over for kritik af programmet. Klik og se flere paneldeltagere. Foto: Bax Lindhardt.
Radiovært Mads Steffensen må igen tage til genmæle over for kritik af programmet. Klik og se flere paneldeltagere. Foto: Bax Lindhardt.
Udgivet Opdateret

Det er ikke altid let at være programvært i et debatprogram.

Det må, om nogen, Mads Steffensen, vært på programmet Mads & Monopolet, sande. I hvert fald må han igen gå ud på programmets Facebookside og forklare.

Vrede og debat

Et dilemma om spirituskørsel i radioprogrammet “Mads og Monopolet” lørdag har skabt vrede og debat på sociale medier.

Debatten blev skudt i gang, da lytteren “Preben” skrev ind til programmet for at få råd til, hvad han skulle gøre, når forældrene ville køre hjem, selv om de muligvis havde fået for meget vin at drikke.

I lørdagens panel sad livsstilsekspert Mads Christensen, sangerinde Søs Fenger og tv-vært Ane Cortzen, og deres svar til den rådvilde lytter fik efterfølgende flere til at kritisere panelet for ikke at tage afstand fra spirituskørsel.

Uberettiget kritik

Men den kritik er ikke berettiget, mener programmets vært, Mads Steffensen, der forsvarer panelet i et nyt opslag på Facebook.

– Hør nu her: Ingen i panelet tog let på spirituskørsel, selvfølgelig ikke. Panelet foreslog forskellige modeller: Tag nøglerne, giv dem et lift, brug en alko-tester, tæl glas, så man har styr på, hvor meget der blev indtaget. Alle tog afstand fra spirituskørsel, skriver Mads Steffensen i opslaget.

Uhøjtidelig og ærlig tone

Radioværten forklarer samtidig, at han og Monopolet arbejder med en “uhøjtidelig” og “ærlig” tone i programmet, og at hans fokus ligger på at få besvaret lytternes spørgsmål så respektfuldt som muligt.

Han understreger også, at kendisserne i panelet gør deres bedste for at give et fornuftigt svar til lytterne.

– Det er en broget flok af begavede og interessante hoveder. Det er ikke en flok jurister og advokater, det er ikke en facitliste eller et minifolketing, lyder det skarpe forsvar fra Mads Steffensen.

Kritik fra kriseterapeut

Det var Lise Lotte Aabrink, der til BT havde udtalt, at hun var blevet både rystet og chokeret over panelets svar til “Preben”.

– Jeg har selv en trafikdræbt søn, og jeg har talt med massevis af forældre, hvis børn er døde på grund af spirituskørsel i min tid som kriseterapeut. Det er så forfærdeligt og tragisk. Hvad tænker de på?, udtalte hun til BT.

Nu har Mads Steffensen altså reageret.

I kommentarfeltet kan læses opslag, der både roser og riser det nævnte radioindslags råd fra paneldeltagerne.

Læs Mads Steffensens opslag HER.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS