Radiovært fyret: Sammenlignede abe og Archie

Den britiske radiovært Danny Baker er blevet fyret ovenpå en sammenligning, der er blevet kaldt racistisk.

Udgivet Opdateret

Et uheldigt tweet om den nye royale baby har nu kostet Danny Baker sit job hos BBC. Den kendte radiostjerne havde tweetet et billede to velklædte mennesker, der holdt en chimpanse i et jakkesæt. Og hertil fulgte teksten ‘Den royale baby forlader nu hospitalet” – og det var altså dét tweet, der har bragt den kendte vært ud i problemer, hvorfor han nu er blevet fyret, skriver britiske The Guardian.

En talsmand for BBC har udtalt sig i sagen.

– Dette var en seriøs fejlvurdering og går imod de værdier, som vi som station forsøger at holde i hævd. Danny er en fremragende broadcaster, men vil ikke længere præsentere et ugentlig program hos os, lyder meldingen ifølge The Guardian.

Danny Baker blev efter han tweetede mødt af en mur af vrede mennesker, der mente, at det var udtalt racisme, som han havde gang i.

– Undskyld for mit joke-billede af den lille ven i et smart sæt tøj. Det faldt mig aldrig ind, at det skulle vække harme, fordi mit sind ikke er sygt, sagde den nu tidligere radiovært efterfølgende.

Den 61-årige mediepersonlighed har haft et ugentlig program på BBC Radio 5 Live – og igen onsdag måtte han ud at undskylde for sit tweet, der blev sendt i umiddelbar forlængelse af nyheden om, at Meghan og Harry var blevet forældre til Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

– Igen. Jeg udtrykker mine dybeste undskyldninger for mit ugennemtænkte joke-billede. Det var tænkt som en joke omkring royale og cirkusdyr i smart tøj, men det blev tolket som aber og race, så derfor slettede jeg det retmæssigt, forklarede han.

Det er endnu uvist, hvad Danny Baker nu skal bruge tiden på, efter han mistede sit job.

Powered by Labrador CMS