Qvortrup nægter at sige undskyld

Den tidligere chefredaktør for Se og Hør vil ikke sige undskyld til Line Baun Danielsen efter den største medieskandale i Danmark

Henrik Qvortrup vil ikke sige undskyld til Line Baun Danielsen. Foto: Linda Kastrup/ Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Se og Hørs tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup er yderst tilfreds med, at han ikke skal betale erstatning til en række kendisser efter skandalen, hvor en kilde gav fortrolige kreditkort-oplysninger  videre til Se og Hør.

Den ellers så rapkæftede journalist har dog ikke i sinde at sige undskyld til Line Baun Danielsen og de andre berømtheder, som havde krævet erstatning for være blevet krænket.

Københavns Byret afsagde fredag dom i erstatningssagen. Alle seks kendisser fik afvist deres krav om erstatning, selv om dommeren fastslog, at Line Baun Danielsen og de andre kendte rent faktisk var blevet krænket af ugebladet.

Savner en undskyldning

Til  journalisternes fagblad  ‘Journalisten’ siger Line Baun Danielsen, at hun savner en beklagelse fra Henrik Qvortrup.

Jeg savner en tilkendegivelse, hvor han siger: ”Ja, jeg begik noget forkert, og det beklager jeg. Det ville klæde ham, og det ville gøre det mere tåleligt at se ham nu, hvor han laver podcasts og er et meget synligt menneske i mediebilledet, siger Line Baun Danielsen til fagbladet.

Men den undskyldning kan den tidligere TV-vært godt skyde en hvid pil efter.

Sagen er afsluttet

– Nu har retten talt, og jeg har skrevet om den her sag på Facebook. Jeg betragter sagen som et afsluttet kapitel, lyder det fra Henrik Qvortrup, der i dag arbejdet på BT som politisk redaktør.

Qvortrup tilføjer, at han for fem år siden skrev et opslag på Facebook, hvor han forklarede, at han var oprigtig ked af, hvad hans beslutning havde bragt med sig. Han har også i et TV-interview erkendt, at han havde begået en ubetinget fejl og taget sin straf.

Efter dommen har den tidligere chefredaktør på Se og Hør lagt endnu et opslag op på Facebook:

Gode nyheder fra Københavns Byret, hedder overskriften.

Powered by Labrador CMS