Pusher-skuespiller scorer rolle i Netflix-satsning

-Det har været en drøm for mig at spille med i en udenlandsk serie, lyder det fra skuespilleren Maria Erwolter

Skuespilleren Maria Erwolter spiller en migrant på vej til USA i den kommende Netflix-serie ‘1899’. Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Den fremadstormende danske skuespillerinde Maria Erwolter har netop taget hul på et nyt kapitel i sin karriere.

For to uger siden havde hun sin første dag på optagelserne af den nye internationale Netflix-serie ‘1899’.

– Det giver mig helt klart blod på tanden. Samtidig er det også et håb for mig at få en fremtid i udlandet. Så jeg står et sted, hvor jeg er meget håbefuld, må jeg sige, siger Maria Erwolter.

– Det har været en drøm for mig at spille med i en udenlandsk serie. Jeg føler mig også meget taknemmelig, for coronaen har gjort, at rigtig mange af mine kolleger slet ikke kan finde arbejde for tiden, fortsætter hun.

Har før haft roller i udlandet

Maria Erwolter filmdebuterede i anden del af ‘Pusher’-trilogien, som fik premiere i 2004.

Alligevel har Maria Erwolter de seneste år virkelig slået sit navn fast og har blandt andet medvirket i Fenar Ahmads anmelderroste actionthriller ‘Underverden’, Henrik Ruben Genz’ underfundige film ‘Gud taler ud’ og i første sæson af Viaplays seriesucces ‘Den som dræber’.

Maria Erwolter har desuden slået sine folder i udlandet, da hun medvirkede i Netflix-serien ‘The Ritual’ fra 2017 og i den nordiske Viaplay-serie ‘Rig 45’ fra 2018.

Migrant-familie med hemmeligheder

Og nu skal det internationale publikum igen vænne sig til Maria Erwolter, når ‘1899’ får premiere.

Serien har et skib på vej til USA med migranter som sit omdrejningspunkt.

Med om bord er der mennesker med forskellige nationaliteter.

De kommer hver især med noget i bagagen – og nogle af dem gemmer på dystre hemmeligheder.

– I den forbindelse spiller jeg en mor i en familie fra Danmark. Og vi har også vores hemmeligheder i den familie, røber Maria Erwolter.

Taler dansk i serien

Ud over hende spiller flere andre danske skuespillere også med i serien.

Blandt andre Clara Rosager og Lucas Lynggaard Tønnesen, som begge har medvirket i Danmarks første Netflix-serie, ‘The Rain’, der fik premiere i 2018.

Selv om der er tale om en stor, international produktion med skuespillere fra forskellige lande, så vil engelsk ikke være altdominerende i serien.

For alle skuespillere er nemlig blevet bedt om at bevare deres modersmål, og derfor vil man kunne høre blandt andet danske, kinesiske, tyske, franske og belgiske stemmer i serien.

Computer crashede

Vejen til rollen for Maria Erwolter bød på et teknisk nedbrud.

– Jeg blev kaldt til et call-back (samtale før udvælgelsen af skuespillere, red.) med seriens instruktør og caster, men på grund af covid-19 var mødet online på Zoom, fortæller hun og fortsætter:

– Så jeg havde 20 minutter, fra jeg loggede på, til afslutningen af samtalen. Og faktisk så nåede min computer undervejs at crashe! Så jeg måtte starte helt forfra og genstarte min computer. Så samtalen gik vildt stærkt.

Heldigvis kunne hun ånde lettet op.

Øvede med Meryl Streep

To dage senere fik Maria Erwolter af vide, at rollen var hendes. Men det betød ikke, at hun kunne klappe computeren sammen. Snarere tværtimod.

Hun har nemlig sat alt ind for at forberede sig til fingerspidserne. Derfor har hun de sidste tre måneder modtaget online skuespillerundervisning.

Her har Maria Erwolter øvet sig ved hjælp af forskellige scener fra film med Meryl Streep og andre, der minder om Maria Erwolters karakter i ‘1899’.

– Igennem dem har jeg fået min rolle ind under huden, fortæller hun.

Håber på sæson 2

Maria Erwolter er klar på en ny omgang “1899”, hvis det bliver muligt.

– Det er jo en serie, så man kan jo håbe på mere.

Optagelserne til serien strækker sig frem til november.

Der er endnu ikke offentliggjort en premieredato for “1899”.

Powered by Labrador CMS