Prisnomineret forfatter vred på vegne af konkurrent

Det handler om en Golden Globe

Det har vakt røre på flere fronter, at en meget rost tv-serie fra 2020 ikke blev nomineret til en Golden Globe. Foto: Scanpix/Robyn BECK
Udgivet Opdateret

Det er ikke noget nyt, at nomineringerne til en af de store priser, i dette tilfælde Golden Globe, ikke bliver mødt med lige stor begejstring fra alle fronter.

Når noget bliver nomineret, bliver noget andet overset, men i forhold til årets Golden Globe-nomineringer, er der måske alligevel sket noget lidt specielt.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Mens serien Emily in Paris (Netflix) blev nomineret i kategorisen bedste komedieserie/musical, blev serien I May Destroy You (HBO) forbigået. Det er ikke alle, der jubler over den prioritering, og en af dem, der ikke jubler, hedder Deborah Copaken, og hun er medforfatter på Emily in Paris.

Deborah Copaken er faktisk gået så langt som til at skrive en klumme i The Guardian om, hvorfor hun mener det et en fejl, at I May Destroy You er blevet overset.

Overraskelse

Der kan være mange grunde til, at en titel bliver forbigået, mens en anden overdænges med nomineringer og efterfølgende priser. Danske Soundvenue påpeger, at Hollywood Foreign Press Association, der tæller cirka 90 medlemmer og som står bag nomineringerne til Golden Globe-priserne, er kendt for at skele mere til det, der plejer at være et hit hos publikum og ikke det, der måske udfordrer seerne mere end gennemsnittet.

I May Destroy You blev, også af Soundvenue, i sommeren 2020 hyldet som “årets største serieoverraskelse indtil videre.” I serien følger man hovedpersonen Arabellas liv, efter at hun er blevet udsat for et seksuelt overgreb, og Soundvenues anmelder skrev at serien er: “Et dybt personligt, tiltrængt nuanceret og uomgængeligt blik på samtykke og datingliv anno lige nu.”

Soundvenue er ikke ene om at hylde serien, der blandt anmeldere roses for sin tilgang til et så alvorligt emne som seksuelle overgreb og for at være både sjov og rørende.

Intet af det forklarer, hvorfor serien ikke er blevet nomineret til en Golden Globe, mens den mere letbenede serie Emily in Paris, der følger en amerikansk kvindes liv i Paris, hvor hun arbejder for et fransk marketingbureau for at give virksomheden et amerikansk islæt.

Forvirret forfatter

Siden serien er blevet nomineret til en Golden Globe er medforfatteren Deborah Copaken også. Og det har forvirret hende, hvilket man kan læse mere om i The Guardian. Deborah Copaken skriver, at hun er en af dem, der har set, og er blevet overvældet af, I May Destroy You.

Deborah Copaken skriver, at serien er den bedste, hun nogensinde har set, fordi den fortæller om det at overleve en voldtægt med hjertevarme, humor og patos, og at historien i øvrigt er så velkonstrueret, at Deborah Copaken var nødt til at se den to gange for at forstå præcist, hvordan seriens skaber Michaela Coel, der også spiller hovedrollen som Arabella, gjorde det.

Deborah Copaken skriver, at hun er glad for at være nomineret til en Golden Globe, men hun er samtidig vred over, at I May Destroy You er blevet overset.

– Jeg kan ikke forstå, hvordan nogen kan se I May Destroy You uden at kalde det for et genialt kunstværk og uden at kalde Michaela Coel for et geni, skriver Deborah Copaken i The Guardian.

Emily in Paris er tilgængelig på Netflix. I May Destroy You er tilgængelig på HBO.

Powered by Labrador CMS