Prinsessebarn får særlig titel

Langt fra alle kongelige børn fødes til en titel. Men det gør Beatrice's første

Udgivet Opdateret

Britiske prinsesse Beatrice, der er datter af prins Andrew og Sarah Ferguson og dermed barnebarn til dronning Elizabeth, har netop meddelt, at hun venter sit og Edoardo Mapelli Mozzis første barn.

Prinsessen har endnu ikke røbet præcist, hvornår fødsel forventes, men når det sker, vil den lille ny helt automatisk få en titel. Men det sker ikke på grund af de familiære bånd til kongehuset.

Det skriver Vanity Fair.

Teknisk set grevinde

I henhold til de gældende regler, som blev indført af George V, som regerede fra 1910 til 1936,  er det nemlig kun børn og børnebørn af den siddende monark, der automatisk får tildelt en titel. Det gælder ikke for oldebørn.

Men da Beatrice giftede sig med Edoardo Mapelli Mozzi, der ud over at være ejendomsmatador og milliardær også er italiensk greve, blev hun teknisk set grevinde.

Dermed fødes hendes kommende barn som enten ‘Count Honor’ hvis det bliver en dreng, eller som ‘Nobile Donna’ hvis det bliver en pige.

Bestemmer selv

Det er dog ikke udelukket, at den lille også vil kunne få en britisk titel. Forældrene kan nemlig ifølge Vanity Fair vælge, at barnet skal tituleres ‘kongelig højhed’.

Men hvor vidt prinsesse Beatrice ønsker det, er en anden sag.

Hendes søster, prinsesse Eugenie, og hendes mand, Jack Brooksbank, blev forældre til deres førstefødte tilbage i februar i år, og har ifølge kilder fravalgt ‘kongelig højhed’ som tiltaleform for barnet.

Ifølge kilden ønsker parret, at deres børn skal kunne leve så ‘almindeligt’ et liv som overhovedet muligt.

Powered by Labrador CMS