Prinsesse med olympisk medalje har fødselsdag i dag

Prinsesse Nathalie har fødselsdag i dag, onsdag den 2. maj 2018. Hun er yngste barn af prinsesse Benedikte og er dermed niece til dronning Margrethe. Sidste år mistede prinsessen sin far, prins Richard.

Udgivet Opdateret

I går, tirsdag den 1. maj, blev de røde faner luftet over det ganske land – og i dag, onsdag den 2. maj, er der god grund til at kippe med et andet flag.

Og årsagen er helt enkel: Prinsesse Nathalie har fødselsdag i dag, hvor hun fylder 43 år.

Som yngste barn og datter af dronning Margrethes ældste lillesøster, prinsesse Benedikte, er hun på en måde født ind i alt det kongelige.

Og så alligevel ikke.

Kan ikke arve den danske trone

Sagen er nemlig den, at prinsesse Nathalie til Sayn-Wittgenstein-Berleburg – ja, det hedder hun – ikke er arveberettiget til den danske trone.

Det skyldes hendes morfar, Frederik 9.’s, samtykke til prinsesse Benediktes ægteskab med prins Richard.

Hvis prinsesse Nathalie skulle være arveberettiget, skulle hun være flyttet til Danmark, da hun blev skolepligtig – og det skete ikke.

Vandt en fin bronzemedalje i Beijing

I stedet har den tysk-danske prinsesse kastet sin kærlighed over dressursporten.

Som dressurrytter stiller hun op for Danmark og har repræsenteret nationen to gange ved de olympiske lege.

I 2008 i Beijing var hun med til at vinde bronze i holdkonkurrencen, og fire år senere deltog hun også ved legene, der dét år foregik i London.

Blev dansk statsborger for 20 år siden

Prinsessen har to søskende, en storebror Prins Gustav af Sayn-Wittgenstein-Berleburg og en storesøster Prinsesse Alexandra af Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

Hun voksede op på Berleburg Slot i byen Bad Berleburg, der ligger tæt på Dortmund i delstaten Nordrhein-Westfalen i Tyskland.

Prinsesse Nathalie blev dansk statsborger den 19. maj 1998.

Natalie blev borgerligt gift med Alexander

Ved en højtidelighed den 27. maj 2010 i Orangeriet i slotsparken i Berleburg, indgik prinsesse Nathalie borgerligt ægteskab med den tyske statsborger Alexander Johannsmann.

Et år senere – den 18. juni 2011 i Bad Berleburg i Tyskland – blev de to kirkeligt viet.

Den 24. juli 2010 fik parret sønnen Konstantin Gustav Heinrich Richard. En datter, Louisa Margareta Benedikte Hanna, blev født den 28. januar 2015 i Bad Berleburg i Tyskland.

Siden 2017 har prinsessen været landstræner for det danske dressur-landshold. Man kan læse mere på hendes hjemmeside.

Powered by Labrador CMS