Prinsesse har lysende passion: Du gætter aldrig for hvad

I England har prinsesse Anne en helt særlig passion.

Prinsesse Anne er en kvinde, der forstår at lyse op, når det ellers ser mest sort ud. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Det er altid skønt at møde en ildsjæl, der med nærende passion fortæller om et helt særligt emne, der betager dem. I kongehuset findes de ildsjæle i flæng, som har helt særlige velgørende formål, der interesserer dem.

Men i England sidder der en prinsesse, der ikke helt er som andre. Hun er kendt for sin kærlighed til heste – og hun blev i sin tid ekstra kendt for en joke, som prins Philip lavede.

– Hvis det ikke prutter eller spiser hø, så interesserer det hende ikke, sagde han dengang.

Men sandheden er en ganske anden for prinsesse Anne.

Gemmer på en særlig passion

Det er nemlig rigtig nok, at prinsesse Anne altid har været kendt som den store hesteelsker i kongehuset, men faktisk har hun en anden passion, der ligger uendeligt langt fra trav og galop.

Det viser sig nemlig, at prinsesse Anne er dybt betaget af fyrtårne – og faktisk er det så markant, at hun har taget en tur rundt i Skotland for at inspicere fyrtårne. Faktisk er interessen så massiv, at hun er blevet protektor for Northern Lighthouse Board, der holder øje med 200 fyrtårne i Skotland og på Isle of Man.

– Et af de første steder, jeg besøgte, da jeg var ung, var McArthurs Head på Islay. Det er et fascinerende sted og for et barn, der er de jo sjove at se. Men mange af mine tidlige minder er til søs og her var fyrtårnene interessante. Ikke mindst hvis du kigger på dem i Skotland, så er de bygget de mest forunderlige steder. Og du tænker bare: “Hvordan kan det være placeret der?”, siger prinsessen ifølge Hello Magazine.

I dag er prinsessen 68 år, der indrømmer, at hun ikke fører en liste over, hvad hun har set. Men hun har nogle klare favoritter blandt de fascinerende fyrtårne.

– Mange mener, at Bell Rock er det bedste, men jeg synes, at Skerryvore er det smukkeste fyrtårn. Men der er også et andet et i Flannans, hvor der er et sandt mysterium gemt. Her er tre fyrpassere forsvundet – og ingen ved hvorfor, fortæller prinsessen.

Det er svært ikke at fatte interesse for de imponerende fyrtårne.

Powered by Labrador CMS