Prinsesse fortæller i ny bog om hård barndom

Den norske prinsesse Märtha Louise forklarer i en ny bog, hvor hårdt hun havde det, da hun voksede op.

Prinsesse Märtha Louise græd ofte som barn, fordi hun følte ikke, at hun var som alle andre. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: Scanpix/ Keld Navntoft
Prinsesse Märtha Louise græd ofte som barn, fordi hun følte ikke, at hun var som alle andre. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: Scanpix/ Keld Navntoft
Udgivet Opdateret

Det er helt sikkert anderledes at vokse op med blåt blod i årerne.

For prinsesse Märtha Louise var særligt barndommen hård, da hun ikke følte sig som sine klassekammerater.

Artiklen fortsætter efter videoen

Prinsessen fortæller om sin opvækst i bogen Sensitiva barn, som hun blandt andet er forfatter på.

Det skriver Svensk Damtidning.

Græd ud ved hestene

Bogen Sensitiva Barn, som prinsessen har skrevet med Elisabeth Nordeng, giver et ærligt og detaljeret indblik i, hvordan den norske prinsesse Märtha Louise havde det som barn og teenager.

Prinsessen fortæller, at hun ofte græd som barn. Når hun græd skete det ude i stalden ved prinsessens elskede heste.

Hun forklarer, at det var angsten for ikke at slå til og for ikke at kunne leve op til det, der var forventet af hende, der gjorde hende ked af det.

Ligesom den offentlige skue var hård for hende.

Ikke ret til at have det dårligt

Det var svært for prinsesse Märtha Louise at vokse op med den slags følelser, for hun følte ikke, at det var passende, for hun var jo prinsesse i verdens bedste land.

– Jeg havde alt. Jeg havde ikke ret til at have det dårligt, siger prinsessen i et interview med Dagens Nyheder om sin opvækst og fortsætter:

– Min virkelighed var ikke som mine venners. Der var meget mere pres, meget mere hvor man skulle være sammen med voksne og medvirke i forskellige sager.

Der var noget galt

Som barn var prinsessen overbevist om, at der var noget galt med hende, særligt fordi hun ikke orkede sociale situationer, som fulgte med rollen som prinsesse. I sådanne stunde tvivlede hun meget på sig selv og sine evner.

Det var en følelse, der fulgte hende helt op gennem teenageårene, hvor hun ikke følte, at hun passede ind på samme måde som sine skolekammerater.

Hun har selv forklaret, at hun kompenserede for den følelse ved at opføre sig normalt, være supersød og opofrende overfor andre.

Det gjorde – ifølge prinsessen selv – at hun til sidst mistede overblikket over, hvem hun egentlig var selv, fordi hun forsøgte at være alt andet end det.

Powered by Labrador CMS