Prinsesse efterladt alene i arktis på særlig dag

For Märtha Louise var turen til Svalbad en fødselsdag uden sin kæreste Durek Verrett.

Til prinsesse Ingrid Alexandra konfirmation ses gudforældrene Felipe VI, kronprinsesse Victoria af Sverige, prinsesse Martha Louise, kronprins Frederik. Forrest er kong Harald V og Marit Tjessem. Foto: NTB Scanpix/Lise Aaserud
Udgivet Opdateret

I det norske kongehus har prinsesse Märtha Louise i gennem en tid skabt den ene overskrift efter den anden.

Det er senest kommet frem, at prinsesse Märtha Louise vil fremover ikke bruge sin titel af prinsesse, når hun driver virksomhed. Det oplyser det norske kongehus i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under videoen.

Nyheden betyder, at prinsessen fremover kalder sig selv Märtha Louise, når hun, som det norske kongehus skriver, “driver indtægtsbringende virksomhed,” mens hun stadig bærer navnet “Prinsesse Märtha Louise,” når hun repræsenterer kongehuset.

På Instagram kommenterer prinsessen på nyheden i form af et opslag. Her kommer hun problemet nærmere, der opstod i foråret, da Märtha Louise brugte sin prinsessetitel, da hun promoverede en foredragsturné med kæresten Durek Verrett.

– Der har været mange diskussioner om min brug af min titel i kommerciel sammenhæng. Jeg er ked af, at jeg brugte titlen på den turné, det var en fejltagelse, skriver Märtha Louise.

Hun skriver også, at hun sammen med sin familie er kommet frem til, at hun i fremtiden bruger titlen prinsesse, når hun repræsenterer det norske kongehus i ind- og udland, og i private sammenhænge.

Men nu er det et nyt kapitel, der skrives i sagen om den turbulente prinsesse-tilværelse.

Holdt fødselsdag alene

For Märtha Louise har måttet fejre sin fødselsdag alene, da hun var rejst til Svalbad, der ligger så langt fra det glamourøse liv i USA og Spanien, som man kan komme.

Men hvor man i den seneste tid har set Märtha Louise og Durek Verrett været både i New York og i Bodrum i Tyrkiet, men shamanen var altså ikke taget med til Svalbad, selvom prinsessen altså havde fødselsdag, mens hun var på øen langt mod nord.

Den ensomme fødselsdag er også noget, som prinsessen har skrevet om på sin private Instagram-profil.

– Jeg fejrede min fødselsdag i Svalbad med en vidunderlig gruppe af mennesker, som jeg har taget med herop for at opleve stilheden i den arktiske natur, forklarer prinsessen, mens hun fortsætter med at tale om den globale opvarmning og dens indvirkning på det ‘majestætiske’ landskab.

Men selvom shamanen ikke var med på den arktiske rejse, så har han erklæret sin kærlighed offentligt på Instagram til prinsessen.

Powered by Labrador CMS