Prinsesse bakker op om vaccinehjælp til fattige

Nu opfordrer hun så alle andre til at gøre præcis det samme

Udgivet Opdateret

Hollandske prinsesse Mabel, der var gift med nu afdøde prins Friso og som således er svigerinde til kong Willem-Alexander, er blandt de medlemmer af de Europæiske kongehuse, der nu er blevet vaccineret mod covid-19.

Det meddeler hun selv i et opslag på Twitter.

Se opslaget lidt længere ned i artiklen.

Prinsessen, der er 52 år gammel, har været bosiddende i England siden 2004, helt præcis i London, hvor man nu er nået til aldersgruppen plus 50 i vaccinekøen.

Følg mig

I sit Twitter opslag giver prinsessen udtryk for sin taknemmelighed over, at hun nu har modtaget sin vaccine kvit og frit. Samtidig kommer hun med en dybfølt opfordring.

“Jeg vil nu give en donation til @vaccineforward for at bidrage til, at folk i verdens fattigste lande også kan blive vaccineret. Ingen er sikre, før alle er sikre. Følg mig,” skriver hun.

Vaccine Forward er ifølge Royal Central en velgørende organisation, der i samarbejde med Global Alliance for Vaccines and Immunization arbejder for at skaffe covid-19 vacciner til flere end to milliarder mennesker, der bor i lande, som ikke har råd til vaccinerne.

I disse fattige lande bliver end ikke sundhedsmedarbejderne ved ‘corona-fronten’ tilbudt vaccinen.

Vaccine Forward vurderer, at det vil beløbe sig til mindst to milliarder dollars, det er cirka 12,5 milliarder danske kroner, at skabe mulighed for lige adgang til vaccinen for alle uanset indkomst niveau.

Powered by Labrador CMS