Prinsen og prinsessen deler vigtigt budskab

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia taler om børns internetsikkerhed i ny video

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia bidrog tirsdag til ‘Safer internet day’ med et videoopslag på Instagram. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/TT News Agency/Jonas Ekstromer/via REUTERS
Prins Carl Philip og prinsesse Sofia bidrog tirsdag til ‘Safer internet day’ med et videoopslag på Instagram. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/TT News Agency/Jonas Ekstromer/via REUTERS
Udgivet Opdateret

I forbindelse med det globale tiltag ‘Safer internet day’, der løb af stablen tirsdag den 9. februar, valgte Sveriges prins Carl Philip og hans højgravide hustru, prinsesse Sofia, at komme med et bidrag. Det skete via en videotale med et vigtigt budskab, parret har valgt at dele i et opslag på deres Instagram-profil.

Se opslaget lidt længere nede.

Artiklen fortsætter under videoen

‘Safer internet day’ handler om forebyggelse samt bekæmpelse af cybermobning  og har til formål at øge bevidstheden om nye online-problemer og aktuelle bekymringer. Ikke mindst i forbindelse med børn og unge.

Derfor er det vigtigt

Det er da også børnene og de unge, der er udgangspunktet for prinsparret i videoen, som i øvrigt er optaget udendørs i snevejr og herlige, vinterlige omgivelser.

– I dag fejrer vi ‘Safer Internet Day’ sammen verden over under temaet ‘Sammen for et bedre internet’, indleder prinsesse Sofia, inden prins Carl Philip tager over.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Prinsparet (@prinsparet)

– Med alt det gode internettet byder på, følger også store udfordringer og en udsathed, børnene skal lære at håndtere helt selv.

Tag ansvar

Prinsesse Sofia supplerer med at fortælle om parrets engagement i emnet via ‘Prins Carl Philip og Prinsesse Sofia stiftelsen’.

– Vores passion ligger i at sprede viden og give konkrete værktøjer til børn og unge, så de kan føle sig trygge på nettet uden uforberedte at skulle møde skræmmende emner, siger Sofia.

Hun opfordrer desuden voksne til at tage ansvar og suge den information til sig, som man behøver, for at kunne være der for barnet den dag, det mest har brug for det.

Powered by Labrador CMS