Prins laver himmelsk udstilling i Rundetaarn

Længslen til Grækenland og den smukke himmel danner rammerne om prins Nikolaos' udstilling i Rundetaarn.

Udgivet Opdateret

For prins Nikolaos har livet ikke altid været lige let. Da han blev født var det ikke i Grækenland, men derimod i Rom, hvor hans forældre, kong Konstantin og dronning Anne-Marie, var flyttet til to år tidligere. Grækenland var lukket land for den unge prins, da den politiske situation ikke var god for kongehuset, der levede i eksil.

Men her alle de år efter har prinsen fundet sin store passion i fotografiets stærke kræfter. Siden 2013 har han brugt meget tid på at fotografere det hjemland, som han ikke blev født i, men som han endelig nu kan besøge – og hvor han også bor – uden problemer og med tanker ledende til fortidens problemer.

De mange billeder er nu blevet til en omfattende udstilling, der har fundet vejen forbi Rundetaarn. Og her valgte prinsen tirsdag at slå vejen forbi.

Himlen åbner sig

Prins Nikolaos har udstillet flere steder i verden – derfor er det også lidt af en scoop, at han vælger at udstille sin nyeste udstilling “Celestial Coreography” i Rundetårn. Udstillingen består af 38 himmelske øjeblikke. Værkerne er blevet kaldt ‘juveler fra Grækenland’ og har samlet en lang række tematikker, men også en gjort brug af mange forskellige teknikker.

– Det græske lys drager naturligt mit blik mod den himmel, som naturen bruger som lærred til at skabe den smukkeste kunst, man nogensinde kan se, lyder det fra prins i beskrivelsen af hans værker.

Tirsdag aften var prins Nikolaos på besøg i Rundetårn for at se sine værker udstillet, men også for at holde en såkaldt Tower Talk, hvor han fortalte om både tankerne og teknikken, der lå bag de mange imponerende værker. Samtalen foregik med direktør Michael Bjørn Nellemand fra Det Obelske Familiefond, som har været med til at støtte udstillingen.

Udstillingen løber frem til den 31. marts 2019 – og det er prinsens første udstilling nogensinde i Danmark.

Powered by Labrador CMS