Prins Joachim skal ræse derudaf

I weekenden stiller prins Joachim til start ved Copenhagen Historic Grand Prix, som han også er protektor for.

Udgivet Opdateret

På trods af at prins Joachim snart hiver teltpælene op og flytter til Paris med familien, så er der altså, inden det hele handler om flyttekasser, tid til at han kan køre lidt ræs. Ifølge Kongehuset er prins Joachim igen deltagende ved Copenhagen Historic Grand Prix, som han er protektor for.

Og selvfølgelig er han at finde bag rattet på sin Lotus Cortina.

Racerkører

Det er ingen hemmelighed, at prins Joachim elsker biler. Han er ofte deltagende ved store racerløb i det danske land. Senest var han deltagende som kører ved Classic Race i Aarhus.

I weekenden den 3. og 4. august gælder det altså Copenhagen Historic Grand Prix, som prinsen har deltaget i i mange år. Og så er han desuden protektor for løbet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Men den fartglade prins kan selvfølgelig ikke kun holde sig på sidelinjen. Han skal naturligvis køre i Royal Pro/ Am-klassen ved dette års Copenhagen Historic Grand Prix.

Kører som amatør

Prins Joachim skal køre i sin Lotus Cortina med 65 på siden. En bil som prinsen før har deltaget i mange løb med.

Når prinsen skal på banen, så kommer han ikke til at krydse klinger med de professionelle topnavne, som også kører i denne klasse. Her er det kørere som Tom Kristensen og Kasper H. Jensen, man skal overhale.

Til gengæld skal han konkurrere mod sin gode ven – og til tider holdkammerat – Oscar David Siesbye, der også stiller til start i samme klasse.

Le Mans-køremakker

Prins Joachim har i mange år deltaget som kører i Copenhagen Historic Grand Prix. Senest i 2018 hvor prinsen kørte flot, men kørslen rækkede ikke til en podieplads.

Podiet har han dog stået på mange gange. I 2014 vandt den royale racerkører løbet sammen med makkeren Tom Kristensen.

I år er det en anden Le Mans-kører, der er på hold med prinsen. Rinaldo Capello, som bare kaldes Dindo, har tre gange kørt Le Mans på samme tidspunkt som Tom Kristensen, som han også er oppe imod i proklassen i weekendens løb.

Powered by Labrador CMS