Prins Henriks vin er en eftertragtet vare

Flere vinforhandlere oplever øget efterspørgsel på vin fra Château de Cayx efter prins Henriks død. Et enkelt firma taler endda om, at man er blevet væltet af kunder, der ønsker den royale vin. Det skriver lokalt dagblad.

Udgivet Opdateret

Siden kongehuset natten til onsdag måtte meddele, at prins Henrik er gået bort, er efterspørgslen på vin fra prinsgemalens slot Château de Cayx steget.

Det oplyser flere vinforhandlere, som Sjællandske Medier har talt med.

Mediets hjemmeside har talt med tre vinforhandlere af prinsens vin.

Markant stigende efterspørgsel

De fortæller samstemmigt, at efterspørgslen på vinen er steget siden tirsdag.

– Både vores webshop og butikker er nærmest blevet væltet af kunder, der vil købe prins Henriks vin, siger Lars Benmouyal, der er marketingchef ved H.J. Hansen Vin – Vinspecialisten.

– I alle vores butikker er vinene simpelthen blevet revet væk fra hylderne, og vi har lige nu udsolgt af stort set alle slags, så vores indkøbsafdeling har travlt med at få hentet mere vin hjem.

Den vin skal da lige smages

Han fortæller, at den øgede interesse for de royale vine allerede begyndte at tage til onsdag morgen, da nyheden ramte landet.

– Jeg tror, at den øgede efterspørgsel dels skyldes, at folk tænker, at de da lige må smage hans vin, og dels tror jeg, at det er en måde at ære prins Henrik på, påpeger Lars Benmouyal.

Prins Henrik har i 40 år produceret og solgt vin fra Château de Cayx i Frankrig.

Har bortforpagtet produktionen

I 2015 bortforpagtede prinsen salg og produktion af vinen til det franske firma Vinovalie.

På H. J. Hansens hjemmeside kan man finde en håndfuld forskellige vine med afsæt i Château de Cayx.

Prisniveauet begynder ved 100 kroner for en 2016 Le Malbec Du Prince, mens en 2014 Cuvee Majeste Rouge koster 380 kroner for en flaske.

Powered by Labrador CMS