Populær vært scorer ny tv-tjans

Joakim Ingversen er ikke klimanørd. Men han er begyndt at tænke over, hvad det er for en verden, som hans døtre skal vokse op i

Joakim Ingversen (th) er ikke den store klimanørd, erkender han. Her ses han sammen med sin medvært Thøger Kirk.
Udgivet Opdateret

Et umage makkerpar, tv-vært Joakim Ingversen og klimakorrespondent Thøger Kirk, skal beværte DR's nye klimaprogram 'Den grønne optur'. 

I programmet tager makkerparret på klima-roadtrip i tre episoder, hvor de kører rundt i Danmark for at tage temperaturen på, hvilke klimavenlige løsninger, der allerede findes eller er godt på vej inden for fødevarer, bolig og transport. 

Det er tre områder, der er blandt nogle af de helt store menneskeskabte udledere af CO2.

Klima på en ny måde

DR's ambition er at lave et bredt klimaprogram. 

- Vores mission med programmet at besøge en række konkrete løsninger, der på hver sin måde kan bidrage til at nedbringe udledningen, siger Casper Walbum Høst, der er redaktionschef i DR Nyheder, i en pressemeddelelse.

Redaktionschef tilføjer, at ’Den grønne optur’ også er et forsøg på at formidle klima på en helt ny måde. 

Ind imellem forvandles de to værter til animerede udgaver af dem selv, hvor de forklarer, hvordan de viste løsninger fungerer, så også seere uden de store forudsætninger forstår det og får bedre mulighed for at sætte klimaudfordringerne i perspektiv.

Tænker på sine døtre

Joakim Ingversen er med sine egne ord ikke særlig godt inde i, hvad han selv kan gøre for at bremse klimaforandringerne.

-Jeg er ikke den store klimanørd, men jeg ved godt, at der er et problem, og det problem er faktisk blevet større, efter jeg har sat to dejlige piger i verden. De har virkelig fået mig til at tænke over, hvad det er for en verden, vi sætter dem ud i, lyder det fra TV-værten i begyndelsen af programmet 'Den grønne 

Programmet er et element i DR's planlagte klimadækning.

Alle tre programmer i serien ’Den grønne optur’ kan streames på DR TV fra klokken 6.00 torsdag den 30. september. 

Og det første program vises på DR1 torsdag den 30. september klokken 21.25. 

Powered by Labrador CMS