Populær prins fejrer fødselsdag

Prins William fylder 37 år 21. juni. Den populære britiske prins og hertug er gift med hertuginde Kate.

Udgivet Opdateret

Fredag 21. juni er der fødselsdag i det britiske kongehus, når prins William, der er nummer to i rækken til den britiske trone, fylder 37 år.

Prins William er den ældste søn af prins Charles og nu afdøde prinsesse Diana. Foruden titlen som prins lyder han også titlen som hertug af Cambridge.

Siden prinsen sidst fyldte år, har han kunnet se sin yngste søn, prins Louis, vokse op og fejre sin første fødselsdag.

I april afsluttede han tre ugers tophemmeligt arbejde med den engelske sikkerheds- og efterretningstjeneste, der har til formål at give prinsen kendskab til, hvordan de arbejder.

Klimakrisen

Prinsen har også i det seneste år brugt en del kræfter på at råbe vagt i gevær over klimakrisen.

Tilbage i januar tog han rollen som journalist på sig og interviewede naturforskeren og manden bag den legendariske stemme på mange af BBC’s naturprogrammer, David Attenborough.

Her spurgte han blandt andet den 93-årige naturforsker, hvorfor det havde taget verdens ledere så lang tid at adressere klimaproblemet.

Prins Williams bror, prins Harry, fortalte i en BBC-dokumentar i november sidste år, at de er opdraget med, at man skal værne om naturen.

Deres far, prins Charles, har brugt de sidste 40 år på at skabe opmærksomhed om miljømæssige udfordringer og klimaændringer. Tilbage i 1986 sprang han ud som økologisk landmand.

– Når vi havde ferie fra skolen, var vi ofte i Norfolk med vores far, som tog os med ud at samle affald. Vi tænkte begge, at det var helt normalt og noget, alle gjorde, fortalte prins Harry.

Forelsket i 2003

Prins William blev født i London i 1982 og fik det fulde navn William Arthur Philip Louis.

Som ung studerende på St Andrews University i Skotland i 2003 mødte han borgerlige Catherine “Kate” Middleton.

De to blev et par frem til 2007, hvorefter de gik hver til sit for en tid. De fandt senere sammen igen, og i november 2010 meddelte det britiske kongehus, at parret skulle giftes året efter.

I april 2018 blev prins William far for tredje gang, da hertuginde Kate fødte prins Louis, der kom til verden 23. april. I forvejen var det royale par forældre til prins George fra juli 2013 og prinsesse Charlotte fra maj 2015.

Tidligere på året blev prins William onkel for første gang, da hans bror, prins Harry, og hertuginde Meghan blev forældre.

Prins William har tidligere gjort tjeneste i Royal Air Force og East Anglia Air Ambulance som helikopterpilot, men i 2017 meddelte prinsen, at han stoppede arbejdet som pilot for i stedet at hjælpe sin farmor, dronning Elizabeth, med de royale pligter.

Powered by Labrador CMS