Peter Ingemann afslører: Sådan bliver programmerne en succes

Mandag løb første af i alt fire programmer med Peter Ingemann som vært over skærmen.

Peter Ingemann understreger vigtigheden i at møde sit publikum i øjenhøjde. (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2017)
Udgivet Opdateret

40 procent af de danske seere. Eller det samme som 600.000 af slagsen.

Så mange fulgte med, da Peter Ingemanns nye program ‘Fremtiden ifølge Ingemann’ – det første af i alt fire styk – mandag aften løb over skærmen på TV 2.

At så mange danskere tunede ind på netop den station glæder TV-værten. Der dog på samme tid også udtrykker sin ydmyghed over for antallet af seer – der udover at følge med også gav programmet høje karakterer.

– Man glemmer nogle gange, at folk kan lave alt muligt andet, mens de sidder i deres sofa, siger Peter Ingemann til Kendte.dk.

Som eksempler bruger han at se andre TV-kanaler eller kigge ned i en iPad eller kindle.

Populære Peter

Peter Ingemann har været TV-vært i 16 år og lavet programmer som ‘Størst’, ‘Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed’ og ‘Hammerslag’.

Han har selv en forklaring på, hvorfor netop hans programmer klarer sig så godt – omend, det ikke lige ligger ham først for at tale om sig selv. Og sin egen succes, for den sags skyld.

Forklaring er måske heller ikke det helt rigtige ord i den sammenhæng, men så i hvert fald en beskrivelse af den populære værts arbejdsmetoder.

– Man skal tage seerne alvorligt. Det gør vi, hver eneste gang, vi går på, siger Ingemann.

Ifølge ham har seerne en ph.d. i TV-kigning. Og den skal man ikke forklejne. Det betyder også at være ærlig og ikke springe over, hvor gærdet er lavest, for det bliver opdaget.

En seer på skulderen

For Peter Ingemann er det vigtigt, at tingene vises som de sker – og så lidt som muligt altså er aftalt på forhånd.

Han vil derfor ikke møde de folk, der skal medvirke i et program, på forhånd. Seerne skal nemlig, for nu at bruge Peter Ingemanns egne ord, begejstres, overraskes og forskrækkes sammen med ham.

– Det skal være ‘first takes’, uddyber han.

For at føre det ud i livet forestiller han sig et billede af en seer siddende på den ene skulder. På den måde får danskerne i sofaerne rundt omkring i hjemmene fornemmelsen af den uredigerede virkelighed, den første kontakt. Den, som Peter Ingemann ‘dogmatisk insisterer’ på skal være til stede.

Konge-kommentarer

Hvis man scroller gennem kommentarerne på Peter Ingemanns Facebook-profil lader det da også til, at stilen går direkte i hjerterne på danskerne.

“Konen og jeg er SÅ klar, der står allerede Underberg og pils på bordet, SÅ er det Ingemann tid”, skriver en begejstret seer.

“Fantastisk program igen..igen. Danmarks ukronede konge vært gjorde det igen. Det lykkedes heller ikke at skræmme mig væk denne gang😀. Glæder mig allerede til næste program😀👍👍”, skriver en anden.

‘Fremtiden ifølge Ingemann’ sendes mandage klokken 20.00.

Næste projekt, der vises på TV med Peter Ingemann i værtsrollen, er en tur langs Vestkysten. På knallert. En tur, hvor nutid, fortid og Peters eget liv flettes sammen i fem programmer.

Peter Ingemann er 45 år gammel og bor i Ry med sin kone og to børn. Han er tre gange kåret som årets underholdningsvært.

Powered by Labrador CMS