Pengeproblemer er det nye sorte inden for underholdning; her er hvorfor

Arkivfoto.

Rigtig mange af disse programmer handler om økonomi. Og sjældent den gode af slagsen. Langt mere ofte er det folk med dårlig økonomi, gæld og overforbrug, som ender foran kameraets linse. Og danskerne kan godt lide det, for hver gang programmerne vises er der masser, som tuner ind.

Den enes ulykke, den andens underholdning?

Men hvorfor er det sjovt at se andre kæmpe med økonomien? Generelt er vi mennesker jo empatiske væsner, og vi kan ikke lide, at andre lider. At have dårlig økonomi er ikke særlig behageligt, så hvorfor mæsker vi os i det, når andre har det?

Svaret er ganske simpelt. Vi nyder at se denne type af programmer, fordi de indeholder en høj grad af identifikation. Ikke nødvendigvis fordi vi selv har dårlig økonomi, men fordi det er meget menneskeligt at kæmpe med gæld og stort forbrug.

Vi spejler os i hinanden

Vi kan godt lide at genkende os selv i andre, og det kan vi, når vi ser denne type af programmer. Vi genkender selviskheden, skyldfølelsen, fortrydelsen og ønsker om at gøre det godt. Og selvom vi godt kan sidde og ryste på hovedet af folkene i tv’et, så er dårlig økonomi en mere normal situation end som så.

Alle kan opleve nedgange i økonomien. Vi ser endda mange eksempler på kendte mennesker, som også er eller har været dybt forgældede. For eksempel har flere dagblade skrevet om, hvordan store stjerner som Johnny Depp har brugt alle deres penge op.

Få styr på økonomien

Men der er altså hjælp at hente hvis økonomien sejler lidt. For i stedet for at overtrække og skubbe problemerne ind under gulvtæppet, så er der altid mulighed for at tage et lån. Det er dog vigtigt at huske, at det er bedre at låne før det går galt end efter.

Hvis du selv er interesseret i at låne, så kan du med fordel bruge internettet til at finde ud af, hvilken type af lån du skal have, og hvor meget du har brug for. Se hvad du kan låne lige her.

Husk dog altid på, at lån bør være den ”sidste udvej”, forstået på den måde, at det ikke anbefales at man låner bare for at låne. Altså, ansøger du et lån, så sørg for at du gør det af nødvendighed. Gør det også kun, hvis du ved at du kan betale tilbage inden for aftalte løbeperiode, og selvfølgelig til tiden. Sørg for du har en plan og har styr på dit budget, således du ved du altid kan betale dine ydelser – og altså, at du ikke kommer til at sidde i en kattepine, hvor du skylder til diverse lån uden mulighed for at betale.

Produceret af Admil

Powered by Labrador CMS