Pengeproblemer aflyser royalt bryllup

En økonomisk tvist har ført til en aflysning af den japanske prinsesse Makos bryllup

Udgivet Opdateret

Den 26-årige japanske prinsesse Mako har fået aflyst sit bryllup, fordi hendes borgerlige forlovedes familie har rod i sin økonomi.

Ifølge News.com.au har prinsesse Makos forældre, prins Fumihito og prinsesse Kiko, fortalt den forlovedes mor, at brylluppet ikke bliver til noget på nuværende tidspunkt.

Derudover har det royale forældrepar også bedt Makos forlovede Kei Komuro om at diske op med en plan for sit liv, inklusiv hans fremtidige karriere, skriver Kyodo News ifølge News.com.au.

Den 26-årige prinsesse Mako er kejser Akihitos ældste barnebarn, og det vakte opsigt da hun i september 2017 annoncerede, at hun var blevet forlovet med sin borgerlige studiekammerat Kei Komoru.

Brylluppet først udskudt

Parret fik kejserens velsignelse til at blive gift, og skulle efter planen giftes i november 2018.

Men i februar blev brylluppet udskudt. Ifølge det japanske kejserhus fordi der ikke var tid til at forberede det, men det var ifølge japanske medier ikke den rigtige grund.

Medierne rapporterer, at den rigtige årsag er en økonomisk tvist mellem Kei Komorus mor og hendes tidligere partner.

Ifølge japanske medier lånte moren pengene til sønnens uddannelse af sin tidligere forlovede, og har ikke betalt pengene tilbage.

Det har ført til flere møder mellem moren og de royale svigerforældre, der bekymrer sig meget om de penge, moren potentielt skylder væk.

For nu er Kei Komoru flyttet væk fra Japan. Han er netop startet på Fordham University i New York, hvor han skal tage en tre-årig jurauddannelse. Først derefter er det planen, at han skal vende tilbage til Japan.

Ifølge japanske medier har parret dog stadig planer om at holde kontakten og blive gift, når tiden er til det.

Powered by Labrador CMS