Oscar-nomineret film sagsøgt for at plagiere skuespil fra 1969

Producenterne bag "The Shape of Water", der er nomineret til 13 Oscar-statuetter, blev onsdag ramt af søgsmål. Der er angiveligt mere end 60 lighedstræk mellem "The Shape of Water" og et næsten 50 år gammelt skuespil.

Udgivet Opdateret

Producenterne bag filmen “The Shape of Water” er blevet sagsøgt og beskyldt for at have plagieret et amerikansk skuespil fra 1969.

Filmen, der er nomineret til 13 Oscar-statuetter, skildrer kærlighedsforholdet mellem en stum kvinde og et vandmonster på et laboratorium i 1960’erne.

Ifølge søgsmålet mod den mexicanske instruktør Guillermo del Toro, producer Daniel Kraus samt selskabet bag filmen Fox Searchlight kopierer filmen både handling, elementer, temaer og karakterer fra skuespillet “Let Me Hear You Whisper”.

Mere end 60 lighedspunkter

“The Shape of Water” er ved den kommende oscaruddeling blandt andet nomineret til prisen for bedste film.

Søgsmålet mod filmen blev onsdag indgivet ved en føderal domstol i Los Angeles af David Zindel.

Han er søn af bagmanden til “Let Me Hear You Whisper”, afdøde Paul Zindel.

I søgsmålet er der en liste over mere end 60 lighedstræk mellem det oprindelige skuespil og “The Shape of Water”.

Fra delfin til vandmonster

De indebærer blandt andet filmens overordnede handling om den ensomme rengøringsassistent, der arbejder på et laboratorium under den kolde krig, da hun udvikler et forhold til et vandmonster.

I Zindels skuespil fra 1969 drejer det sig om en delfin, mens der i “The Shape of Water” er tale om en menneskelignende skabning med rygfinne og gæller.

Trods de “åbenlyse ligheder” har producenterne bag filmen hverken ansøgt om rettighederne eller krediteret Paul Zindel, fremgår det af søgsmålet.

Et forsøg på at indgå hurtigt forlig

Fox Searchlight kalder beskyldningerne grundløse.

Selskabet skriver i en meddelelse, at søgsmålet tilsyneladende er et forsøg på at indgå et hurtigt forlig inden Oscar-uddelingen.

De mange Oscar-statuetter bliver uddelt natten mellem søndag den 4. og mandag den 5. marts (dansk tid).

Kendte.dk vil dække begivenheden massivt. Du kan se alle de nominerede her.

Powered by Labrador CMS