Ny sæson af Klovn er forfalden med skavanker

Den nye Klovn-sæson, som snart får premiere, tager afsæt i, hvad der sker, når man er fyldt 50 år og har sine bedste dage bag sig, siger komikeren til TV2

Foruden Frank Hvam og Casper Christensen er der også gensyn med Mia Lyhne, som spiller Franks hårdtprøvede hustru, Mia. (Arkivfoto) – Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Med undertitlen “Vore bedste år” blænder TV2 Play søndag op for ottende sæson af megasuccesen “Klovn”.

Casper Christensen og Frank Hvam er blevet to midaldrende herrer, men det forhindrer ikke den dynamiske duo i at havne i adskillige eskapader.

Da serien startede for 16 år siden, var de begge i 30’erne. Og nu er de – og naturligvis også de karikerede udgaver, de spiller af sig selv – formentlig midt i livet, og det skildrer de også i den nye sæson.

– Vi er blevet ældre, og der skal også være plads til forfaldet. Så selv om der er fart på i den nye sæson, er der også plads til en erkendelse af skavankerne, siger Casper Christensen til TV2.

– Man kan vel kalde det vores sensommer. Som en smuk efterårsskov med blade i mange farver, der lige om lidt også bliver til en mudret, rådden masse i skovbunden. Så det er en god blanding af tilfredshed og melankoli. På mange måder er vi på toppen. Men lige om lidt er vi også døde, tilføjer Frank Hvam.

Gør comeback

Ifølge de to skabere handler ottende sæson om, hvad der sker, når man er fyldt 50 år, og børnene er blevet store – når man egentlig har sit på det tørre, men alligevel ikke helt kan finde ro.

– Det er jo i bund og grund dét, “Klovn” er. En ærlig serie om en mand, der har alt, men samtidig er i stand til at ødelægge det med bagateller. Det sker også i den nye sæson, siger Casper Christensen videre til TV2.

Foruden Frank Hvam og Casper Christensen er der også gensyn med Mia Lyhne, som spiller Franks hårdtprøvede hustru, Mia.

Også en række andre ansigter gør comeback.

Mias mor, Pykker, som spilles af Elsebeth Steentoft, vender tilbage. Det samme gør fætter Andreas i skikkelse af Roger Kormind og Mias nevø, Bo, som indtages af Marcuz Jess Petersen.

Også Lars Hjortshøj og Michael Carøe er at finde i den nye sæson.

Svigermor er med

En række nye kendisser debuterer i den kommende sæson og optræder i såkaldte cameos, hvor de spiller sig selv, ligesom Frank Hvam og Casper Christensen gør.

De får blandt andre følgeskab af DF-politikeren Morten Messerschmidt.

TV2-vært Natasja Crone og DR’s Stéphanie Surrugue dukker også op i serien. De spiller medlemmer af den læseklub, som Mia er en del af.

Det samme er direktøren for modelbureauet Unique Models, Jacqueline Friis-Mikkelsen, som i øvrigt er Casper Christensens svigermor i den virkelige verden.

Den 52-årige komiker giftede sig nemlig med hendes datter, Isabel Christensen, i 2014, og siden har de fået to sønner sammen.

Flere gæster

I serien er det dog modellen Camilla Lehmann, som spiller Casper Christensens kone, Fnug, der blev introduceret i den tredje film, “Klovn – the Final”, fra 2020.

Af øvrige gæsteoptrædener i den ottende sæson finder man blandt andre den danske superstjerne Pilou Asbæk, filminstruktør Ole Bornedal, forfatter Hanne-Vibeke Holst, skuespiller Dejan Cukic og to af dansk tv’s grand old men nemlig Waage Sandø og Kurt Ravn.

Ottende sæson af “Klovn” består af otte afsnit, som kan ses på TV2 Play fra søndag den 6. juni.

Med de otte nye afsnit når “Klovn” op på i alt 78 serieafsnit og tre spillefilm.

Powered by Labrador CMS